Katsuna: ένα οικοσύστημα εφαρμογών για ηλικιωμένους χρήστες

Ημ/νία: 20 Φεβρουαρίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

To Katsuna είναι ένα οικοσύστημα εφαρμογών, σχεδιασμένο να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ηλικιωμένων χρηστών σε smartphones, προσφέροντας πλήρη προσαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή Android, μέσω Google Play. Με το Katsuna Launcher οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ πρόσβασης και να απολαύσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία για όλες τις διαθέσιμες επιλογές: Επαφές, Κλήσεις, Μηνύματα, Πληκτρολόγιο, Ρολόι, Ημερολόγιο καθώς και να δουν τον καιρό και ένα ενσωματωμένο ημερολόγιο εύκολα και γρήγορα.

Παγκοσμίως, μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών ηλικίας άνω των 60 ετών χρησιμοποιούν smartphones. Βελτιώσεις για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα μνήμης, όρασης ή άλλων δεξιοτήτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σημαντική αύξηση των χρηστών παγκοσμίως. Η Katsuna πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, άρα η προσβασιμότητα είναι αναγκαία.

Το λογισμικό της Katsuna είναι βασισμένο στο Android. Ο σχεδιασμός ακολουθεί μια εξειδικευμένη λογική με ταξινομημένα μονοπάτια διάδρασης, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη. Επιπλέον, η συνοχή στον σχεδιασμό και η κοινή λογική πίσω από παρόμοιες αλληλεπιδράσεις καθιστούν ομαλή και συνεπή την προσφορά της Katsuna.

Ο Μάνος Σαράτσης, CEO & Ιδρυτής, σημειώνει σχετικά: «Η πρόσβαση στη τεχνολογία είναι δικαίωμα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε άτομα 3ης ηλικίας να χρησιμοποιήσουν smartphones αντιμετωπίζοντας την πολυπλοκότητα και απλοποιώντας τη διαδικασία εκμάθησης της χρήσης του smartphone. Παράλληλα πάντα σχεδιάζουμε με γνώμονα την προσβασιμότητα. Στην Katsuna, η ενσυναίσθηση είναι η κινητήρια δύναμη για τη κατανόηση των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του χρήστη ούτως ώστε να προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο γεμάτο λύσεις «οικοσύστημά» μας. Το λογισμικό της Katsuna δεν είναι απλά άλλη μία φιλική προς τους ηλικιωμένους εφαρμογή, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία η οποία καλύπτει όλα τα βασικά εργαλεία χρήσης χωρίς περιορισμούς».

Το λογισμικό της Katsuna είναι μια λύση για χρήστες που ενδιαφέρονται για απλότητα και προσβασιμότητα αλλά δεν είναι σχεδιασμένο μόνο για τους ηλικιωμένους. Είναι σχεδιασμένο και για το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες, καθώς επίσης και για ένα πλήθος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μνήμης και κατανόησης.

Η Katsuna GmbH είναι μια εταιρία με έδρα την Ελβετία, που ιδρύθηκε το 2017 και θεωρεί ότι η ουσιαστική ανεξαρτησία οφείλει να είναι βασικός πυλώνας στις τεχνολογικές εξελίξεις του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες στο : katsuna.com και www.facebook.com/joinkatsuna

Οδηγός Download: katsuna.com/app-page/#aGuide-to-download-section

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑