Cosmote: 36 νέες υποτροφίες σε φοιτητές με οικονομικές & κοινωνικές δυσκολίες

Ημ/νία: 17 Ιανουαρίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

36 υποτροφίες ύψους 545.000 ευρώ απένειμε η Cosmote σε πρωτοετείς φοιτητές της ανώτατης εκπαίδευσης, ανοίγοντας τις πόρτες σε νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Στα 17 χρόνια του προγράμματος Υποτροφιών Cosmote, έχουν δοθεί συνολικά 658 υποτροφίες, συνολικής αξίας άνω των 5,5 εκατ. ευρώ.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote περιλαμβάνει 35 υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον, η Cosmote προσφέρει στους υποτρόφους της laptop μαζί με πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και Cosmote TV.

«Οι νέοι μας υπότροφοι είναι παράδειγμα για όλους. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τα νέα αυτά παιδιά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους για τις σπουδές τους», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη φετινή απονομή. «Το μέλλον είναι μπροστά τους. Με πίστη στις δυνάμεις τους, πάθος για τη ζωή, αλλά και δέσμευση απέναντι στις αξίες και τις αρχές τους, μπορούν να πάνε μπροστά και να αλλάξουν τον κόσμο», είπε ο κ. Τσαμάζ.

«Νιώθω δικαιωμένη για την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πάλεψα σκληρά για να περάσω στο τμήμα που ήθελα», είπε η Μαριάννα Γεωργακοπούλου, που πέρασε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Αυτό που με βοήθησε να συνεχίσω παρά τις δυσκολίες, ήταν οι ίδιες οι δυσκολίες, που με έκαναν να προσπαθήσω περισσότερο και να γίνω σκληρότερη, ώστε να πετύχω τον στόχο μου».

«Το όνειρό μου για το μέλλον είναι να ασχοληθώ με τη φυσική και κυρίως τη κβαντική μηχανική και με τους υπολογιστές. Θα συμβούλευα τα παιδιά που έχουν τα ίδια όνειρα με μένα, να μην το βάζουν κάτω και να κυνηγούν τους στόχους τους», είπε ο Παναγιώτης Ντάγκας, που φοιτά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της απονομής, οι νέοι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης. Κεντρικό θέμα του εργαστηρίου με συντονιστή τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη, Founder at VividVibes ήταν το ξεπέρασμα των δυσκολιών και o ρόλος των προτύπων για τα παιδιά. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που συμμετείχε στο εργαστήριο, μίλησε για τις δικές του εμπειρίες και ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά.

Το πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote ανήκει στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑