Scopophilia: η πρώτη ελληνική Computer Screen Movie βγαίνει στις αίθουσες

Ημ/νία: 16 Ιανουαρίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, το Scopophilia βγαίνει στις αίθουσες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας! Στις 07 Φεβρουαρίου, η ταινία κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας και καλεί τους θεατές σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία οπτικοακουστικής αφήγησης.

Και αυτό γιατί το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών. Για την ακρίβεια, η εν λόγω ταινία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή, ενώ το είδος συγκαταλέγεται από ταινίες που μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τις περισσότερες να είναι από τις ΗΠΑ. Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, ο οποίος γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Η ταινία θα προβάλλεται στην Αθήνα σε αποκλειστικές προβολές στον Μικρόκοσμο, ενώ στη Θεσσαλονίκη στον Φαργκάνη. Επίσης, οι προβολές θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις, όπως τη Λάρισα, την Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. Για περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τις προβολές, μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα της ταινίας στο Facebook (www.facebook.com/scopophilia.film) καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα της (www.scopophilia-film.com).

Τη σκηνοθεσία του Scopophilia υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, και η Τζόυς Ευείδη.

Πηγή : Εξώστης

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑