Μιχάλης Δερτούζος: ο Έλληνας επιστήμονας έχει δικό του Google Doodle

Ημ/νία: 6 Νοεμβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Τον διακεκριμένα Έλληνα επιστήμονα Μιχάλη Δερτούζο (5 Νοεμβρίου 1936 – 27 Αυγούστου 2001) τιμά στο Doodle της η Google, με την αφορμή των 82 ετών από τη γέννησή του.

Ο Μιχάλης Δερτούζος ήταν καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT). Προέβλεψε από πολύ νωρίς την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και, μαζί με τον επίσης ερευνητή του ΜΙΤ Νίκολας Νεγρεπόντε, υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, ανάμεσα στους οποίους και τον Παγκόσμιο Ιστό, καθώς συμμετείχε στη δημιουργία του World Wide Web Consortium, κάτι που έχει αναγνωρίσει και ο “πατέρας” του World Wide Web, ο Βρετανός Tim Berners Lee.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και ήταν γιος του Λεωνίδα Δερτούζου, αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και κατόπιν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ για σπουδές. Μεταξύ άλλων, υπήρξε σύμβουλος της αμερικανικής και της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα τεχνολογίας, ενώ αγωνίσθηκε για ένα Διαδίκτυο στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑