Η μεγάλη επιστροφή του θρυλικού Winamp

Ημ/νία: 25 Οκτωβρίου 2018 | by Χριστίνα Κιτσάτη

0

Θυμάστε το Winamp, τον music player των ετών της …“αθωότητας” στη σχέση σας με την τεχνολογία. Μπορεί εδώ και κάποια χρόνια να βρίσκεται σε …αδράνεια, ωστόσο σε μία κίνηση-έκπληξη φαίνεται πως επιστρέφει πάρα πολύ σύντομα στην επικαιρότητα.

Ο Alexandre Saboundjian, CEO της εταιρείας Radionomy, η οποία εξαγόρασε το WinApp από την Nullsoft, σημειώνει ότι η νέα εποχή του Winamp θα ξεκινήσει σύντομα. Θα μετατραπεί, μάλιστα, σε μία mobile-first app, με τη νέα της έκδοση 5.8 να λανσάρεται στις 18 Οκτωβρίου και την άκρως ανανεωμένη έκδοση 6 αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα υπάρξει ωστόσο και desktop έκδοση για την εφαρμογή.

Το νέο Winamp θα εξακολουθεί να μπορεί να αναπαράγει τα περισσότερα αρχεία ήχου, αλλά θα λειτουργεί επίσης ως aggregator όλων των υπηρεσιών streaming, podcasts, ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και τοπικών και cloud playlists που μπορεί να έχετε.

“Θα υπάρξει μια εντελώς νέα έκδοση το επόμενο έτος, με την κληρονομιά του Winamp αλλά προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ακρόασης” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Saboundjian.

Η ανανεωμένη έκδοση του Winamp είναι σχεδιασμένη, μάλιστα, ώστε να κυκλοφορήσει τόσο στο iOS όσο και στο Android. Αναμένουμε!

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑