€110.000 δόθηκαν το 2018 μέσω του ARISE Venture Program του EIT Digital και του Found.ation σε 7 startups

Ημ/νία: 4 Οκτωβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη έκδοση του προγράμματος ARISE Venture Program (East Balkans) που υλοποίησε το Found.ation με την υποστήριξη του EIT Digital, μοιράζοντας συνολικά €110.000 σε 7 επιλεγμένες startups.

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ), το ARISE Venture Program (East Balkans) είναι ένα από τα μόλις δύο ευρωπαϊκά προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογικών επιχειρήσεων που υποστηρίζει το EIT Digital για πρώτη φορά φέτος.

Τον Απρίλιο του 2018, επιλέχθηκαν μέσα από διαδικασία αξιολόγησης 6 startups από την Ελλάδα, 1 από τη Ρουμανία και 1 από τη Βουλγαρία. Για να βοηθήσει τις ομάδες να ξεπεράσουν τις πρώτες τους προκλήσεις, το Found.ation διοργάνωσε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες στις 4 και 5 Ιουνίου, ενώ για το διάστημα των 5 εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων. Το τελικό τους pitching πραγματοποιήθηκε ενώπιον κοινού, φορέων επιχειρηματικότητας, δημοσιογράφων και επενδυτών στις 10 Ιουλίου.

Κάθε μία από αυτές έλαβε ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο και αποδεικνύοντας την πρόοδό τους, οι ομάδες έλαβαν επιπλέον €10.000 η κάθε μία. Η λήξη του προγράμματος βρήκε 7 από τις 8 ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι επτά ομάδες είναι οι εξής:

EasyDoc – μια πλατφόρμα που βοηθά τους ασθενείς να αναζητήσουν και να κλείσουν ραντεβού με έναν γιατρό, με λίγα μόνο κλικ.

Eliminatore – Μια φιλική προς το περιβάλλον λύση καθαρισμού άλγης για δίχτυα ιχθυοκαλλιεργειών.

Embiots – Μια end-to-end IoT λύση για την παρακολούθηση της χρήσης, της τοποθεσίας και της κατάστασης επαγγελματικών ηλεκτρικών εργαλείων.

HireFlows – Μια πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που κάνει χρήση πρωτοποριακών αλγόριθμων αναζήτησης.

Orderstate – Μια υπηρεσία cloud για εξαιρετικό έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Quarioo – Ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων

Scoop – Ένας μοντέρνος μηχανισμός επιβράβευσης πελατών για μικρές επιχειρήσεις, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation συμμετείχε στη διαμόρφωση του προγράμματος, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχημένη συνέχειά του. Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που υποστηρίζει το EIT Digital για την περιοχή μας, με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑