Περιήγηση στο πρώτο γκαράζ της Google από το 1998

Ημ/νία: 1 Οκτωβρίου 2018 | by SMLifeGR

0

Πολλοί από εσάς θα θυμάστε το 1998 ως μια υπέροχη χρονιά, που παίζατε ατέλειωτες ώρες  Φιδάκι στο κινητό σας τηλέφωνο, ακούγοντας το “Baby One More Time“, με τέρμα τον ήχο, στο discman. Την ίδια εποχή, στο παλιό, εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, δύο πανεπιστημιακοί φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους.

Γιορτάζοντας, λοιπόν, τα 20α γενέθλια της Google, σας καλούμε να ταξιδέψετε στο παρελθόν και να κάνετε μια εικονική βόλτα μέσα στο πρώτο «γκαράζ» της Google, στο Street View- που διατηρείται (σχεδόν) ακριβώς όπως ήταν πριν από 20 χρόνια.

<Outdoor in front of garage>

Μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ, θα παρατηρήσετε ένα γνώριμο Search box σε μια παλιά οθόνη υπολογιστή “CRT”, που στηρίζεται σε ένα βαρύ ξύλινο τραπέζι εργασίας με κίτρινα πόδια. Ο Larry και ο Sergey ήταν ενθουσιασμένοι που στην τιμή του ενοικίου του χώρου περιλαμβανόταν η χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

<Street View pano inside garage>

Κι ενώ θα προχωράτε στο διάδρομο, κυνηγώντας τα καλώδια που μπλέκονται στα πόδια σας, θα συναντήσετε ένα υπνοδωμάτιο (το λεγόμενο “κεντρικό γραφείο“) με έναν λευκό πίνακα στον οποίο γράφει, με μαύρα γράμματα, “παγκόσμιο αρχηγείο της Google“. Σε έναν άλλο πίνακα, θα δείτε ένα κολακευτικό αφιέρωμα στο λογότυπο της Google το 1998. Δεν σας θυμίζει λίγο την ταπετσαρία στο σπίτι των παππούδων σας;

<Street View pano inside big office at entrance>

Καθώς η ομάδα μεγάλωνε , φτάνοντας τα έξι άτομα, οι χώροι εργασίας επεκτάθηκαν σε τρία μικρά υπνοδωμάτια, στο ισόγειο. Ψάξτε γύρω σας και θα ανακαλύψετε μια πτυσσόμενη μικρή σφαίρα με το ουράνιο τόξομία πίστα surf για βατράχια ένα δεινόσαυρο, ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ και το keyboard για τα μουσικά διαλείμματα.

Κι αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της Google, ανακαλύψτε την κρυφή πόρτα και ανάψτε τα φώτα neon για να βρεθείτε στη χώρα των θαυμάτων.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑