H ΕΑΝΑ υποδέχεται την πλατφόρμα Truly Media

Ημ/νία: 20 Σεπτεμβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA, European Alliance of News Agencies) υποδέχεται την ATC στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της με στόχο την υποστήριξη των μελών της στην προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης.

H Athens Technology Center (ATC), πρωτοπόρος πάροχος λύσεων λογισμικού που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τα πρακτορεία ειδήσεων, συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), που φιλοξενείται στη Βαρσοβία, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ATC διατηρεί πολυετή και στενή συνεργασία με μέλη της EANA, όπως το Αθηναϊκό/Μακεδονικό, το Κυπριακό (CAN), το Πολωνικό (PAP) αλλά και το Πορτογαλικό (LUSA) πρακτορείο ειδήσεων, παρέχοντας τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Newsasset Agency. Η πλατφόρμα καλύπτει τις ανάγκες του πρακτορείου συνολικά: από τη φάση του ειδησεογραφικού σχεδιασμού, ως την επιλογή, την επεξεργασία, την παραγωγή, τη διανομή και την αρχειοθέτηση των ειδήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η EANA κάλεσε την ATC να παρουσιάσει τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στην πλατφόρμα Truly Media, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο στη «μάχη» των μελών της για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα Truly Media, την οποία χρησιμοποιεί ήδη η Διεθνής Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί μία εφαρμογή συλλογής, οργάνωσης και εκτίμησης της αξιοπιστίας πληροφοριών που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντίστοιχα, στην εκδήλωση θα γίνουν αναφορές και στο εργαλείο TruthNest, μία εφαρμογή ανάλυσης περιεχομένου που προέρχεται από το Twitter με στόχο την εκτίμηση της αξιοπιστίας πληροφοριών και πηγών.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑