NBG Business Seeds: η καινοτομία κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Ημ/νία: 14 Σεπτεμβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Για ένατη συνεχή χρονιά, οι νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό τους όραμα μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό καινοτομίας NBG Business Seeds.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία αφού δίνει το μήνυμα της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και της επένδυσης στην Καινοτομία σε μία εποχή που η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι επιτακτική. Μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός NBG Business Seeds, έχει αναδείξει περισσότερα από 40 startups κι έχουν δοθεί 390.000 ευρώ ως επιβράβευση.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 8 Οκτωβρίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο link https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition

Δεδομένων των χαμηλών επιδόσεων της χώρας σε δείκτες ενσωμάτωσης της καινοτομίας σε συνδυασμό με το παράλληλο πρόβλημα της υψηλής νεανικής ανεργίας, που έχει κάνει τη μετανάστευση αναγκαιότητα για χιλιάδες νέους, ο διαγωνισμός NBG Business Seeds δίνει το μήνυμα ότι ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να χαράσσει δρόμους προς το αύριο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα έχει επενδύσει συνολικά 5.450.000 ευρώ στη χρηματοδότηση των start up που αναδείχθηκαν μέσω του Business Seeds. Συνολικά στις διοργανώσεις του διαγωνισμού έχουν λάβει μέρος 5.120 συμμετέχοντες μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο το NBG Business Seeds:

  • Αναδεικνύει και επιβραβεύει την καινοτομία μέσα από τη διοργάνωση του ετήσιου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».
  • Προσφέρει καθοδήγηση (mentoring) στις αντίστοιχες ομάδες σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμικούς φορείς.
  • Παρέχει υποδομές δικτύωσης (networking) σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς και θερμοκοιτίδες.
  • Προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε νεοφυείς επιχειρήσεις είτε μέσω της συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, είτε με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία είτε σε συνέργεια με ελληνικά και ξένα funds.

Η επιβράβευση μέσω του διαγωνισμού NBG Business Seeds στοχεύει στην καλλιέργεια μιας γενικότερης κουλτούρας καινοτομίας φυτεύοντας τον πρώτο σπόρο. Οι αιτήσεις για το φετινό διαγωνισμό έχουν ήδη ξεκινήσει με κεντρικό μήνυμα «Απελευθέρωσε την ιδέα σου», καλώντας τους καινοτόμους νέους επιχειρηματίες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας τη δική τους θέση στον επιχειρηματικό χάρτη.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑