Βελτιώσεις από τη Google για ακόμη καλύτερο έλεγχο στις διαφημίσεις

Ημ/νία: 15 Ιουνίου 2018 | by SMLifeGR

0

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, μας είπατε πολλές φορές ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος των δεδομένων σας και των διαφημίσεων που παρακολουθείτε είναι σημαντικά για σας. Έτσι, το 2009 λανσάραμε το Ad Settings (Ρυθμίσεις Διαφημίσεων), συγκεντρώνοντας σε μια λειτουργία τον έλεγχο των διαφημίσεων στις οποίες εκτίθεστε, ενώ το 2011 και το 2012, αντίστοιχα, δημιουργήσαμε τα “Why this ad?” (Γιατί αυτή η διαφήμιση;) και “Mute This Ad”, (Σίγαση αυτής της διαφήμισης), παρέχοντάς σας ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο στις διαφημίσεις. Το 2015 όλα αυτά συγκεντρώθηκαν στο Google Account, για τη συνολική διαχείριση των προσωπικών σας στοιχείων, της ιδιωτικότητάς σας και των ρυθμίσεων ασφαλείας.

Σήμερα λανσάρουμε το νέο Ad Settings που σας διευκολύνει να κατανοήσετε και να ελέγξετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημίσεις απευθύνονται ειδικά σε καθέναν/καθεμία από εσάς. Επίσης, σας παρέχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το γιατί βλέπετε ορισμένες διαφημίσεις, επεκτείνοντας το “Why this ad?” σε περισσότερες υπηρεσίες μας (όπως το Search & το YouTube) και σε ιστότοπους και εφαρμογές που συνεργάζονται μαζί μας για την προβολή διαφημίσεων.

Κατανοήστε και ελέγξτε τον τρόπο προσαρμογής των διαφημίσεων που βλέπετε

Στο νέο Ad Settings εμφανίζονται όλα τα κριτήρια που καθορίζουν το πώς, οι διαφημίσεις, είναι προσαρμοσμένες στις αναζητήσεις σας. Έτσι, είναι πιο εύκολο να τις δείτε με μια ματιά και να αποφασίσετε αν θα τις απενεργοποιήσετε ή όχι.

Υπάρχουν κάποια κριτήρια που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζονται οι διαφημίσεις σας, όπως πληροφορίες που έχετε προσθέσει στο Google Account σας, εκτιμήσεις σχετικά με τα πιθανά ενδιαφέροντά σας με βάση τη δραστηριότητά σας ενώ είστε συνδεδεμένοι και πληροφορίες από διαφημιζόμενους που συνεργάζονται μαζί μας για να προβάλουν διαφημίσεις – αν, ας πούμε, έχετε επισκεφτεί τον ιστότοπό τους ή έχετε εγγραφεί στο newsletter τους.

Για παράδειγμα, αν μας έχετε δηλώσει την ηλικία σας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι διαφημίσεις που βλέπετε είναι σχετικές μ’ αυτήν. Με το νέο Ad Settings μπορείτε εύκολα να επικαιροποιήσετε ή να διορθώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας στο Google Account. Εάν παρακολουθήσατε στιγμιότυπα από έναν πρόσφατο αγώνα ποδοσφαίρου στο Youtube ή αναζητήσατε ” ποδοσφαιρικά γήπεδα κοντά μου” στο Google Search, είναι πιθανό να δείτε μια διαφήμιση για ρούχα ποδοσφαίρου. Τέλος, αν επισκεφθείτε τον ιστότοπο μιας από τις αγαπημένες μάρκες σας, μπορεί να δείτε μια διαφήμισή της.

Αυτές οι πληροφορίες καθιστούν τις διαφημίσεις πιο σχετικές και χρήσιμες για εσάς. Ωστόσο, με το νέο Ad Settings, αν δεν επιθυμείτε οι διαφημίσεις που βλέπετε να βασίζονται σε κάποιο από αυτά τα κριτήρια, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε. Η απενεργοποίηση ενός κριτηρίου σημαίνει ότι δεν θα βλέπετε πλέον διαφημίσεις που σχετίζονται με αυτό ούτε στις υπηρεσίες μας ούτε σε ιστότοπους και εφαρμογές που συνεργάζονται μαζί μας για την προβολή διαφημίσεων, αρκεί βέβαια να είστε συνδεδεμένοι με το Google Account σας.

Περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τις διαφημίσεις που βλέπετε με το“Why this ad?”

Το “Why this ad?” είναι μια λειτουργία που σας βοηθά να μάθετε το λόγο για τον οποίο βλέπετε μια συγκεκριμένη διαφήμιση και σας δίνει εύκολη πρόσβαση στο Ad Settings. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε γιατί βλέπετε τη διαφήμιση μιας φωτογραφικής μηχανής, το “Why this ad?” θα σας πει ότι τη βλέπετε επειδή ίσως έχετε ήδη αναζητήσει φωτογραφικές μηχανές, ή έχετε επισκεφθεί ιστοσελίδες φωτογραφίας ή έχετε κάνει κλικ σε διαφημίσεις για κάμερες. Έχουμε επεκτείνει σημαντικά το “Why this ad?” έτσι ώστε, από σήμερα, θα βλέπετε ειδοποιήσεις του στις διαφημίσεις στο YouTube (συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής YouTube στο Connected TV’s), στο Google Play, στο Gmail, στα Maps και στο Search. Επίσης, η επέκταση περιλαμβάνει το 100% σχεδόν των ιστότοπων και των εφαρμογών που συνεργάζονται μαζί μας για την προβολή διαφημίσεων.

Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τον online κόσμο γίνεται όλο και πιο περίπλοκος. Γι’ αυτό και εμείς εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τα εργαλεία μας, προκειμένου να είναι πιο απλά, πιο εύκολα και πιο ουσιαστικά. Με αυτές τις βελτιώσεις, μπορείτε να περιηγηθείτε στο web με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι έχετε στη διάθεσή σας τις πληροφορίες και τον έλεγχο ώστε να κάνετε την Google καλύτερη για εσάς.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑