Το πρώτο τροχαίο ατύχημα με Tesla Model 3 εντός Ελλάδας

Ημ/νία: 31 Μαΐου 2018 | by Χριστίνα Κιτσάτη

0

Λίγο έξω από τη Φλώρινα, σημειώθηκε το πρώτο τροχαίο ατύχημα με ένα Tesla Model 3 εντός Ελλάδος, με οδηγό βέβαια όχι κάποιον Έλληνα, αλλά τον You You Xueέναν από τους πρώτους ιδιοκτήτες του νέου ηλεκτρικού οχήματος της Tesla στον κόσμο (καθώς το μοντέλο δεν πωλείται ακόμη στην Ευρώπη). Το αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα στις μπαριέρες του δρόμου, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές. Ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί μαζί του ένα μεγάλο ταξίδι σε δύο ηπείρους, έχοντας ήδη διανύσει πάνω από 39.000 χιλιόμετρα σε 25 χώρες, με στόχο να διαδώσει την αγάπη του για το Tesla Model 3.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, την Παρασκευή καθώς βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο E65 κινούμενος προς την Κοζάνη και χρησιμοποιώντας το Autopilot, το όχημα πήρε ξαφνικά πορεία προς τα δεξιά και παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει, προσέκρουσε στις μπαριέρες μίας εξόδου του αυτοκινητόδρομου. Ο Xue υποστηρίζει ότι η ταχύτητά του είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα, ότι δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα γύρω του, ο καιρός ήταν καλός, όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος. Όπως αναφέρει, την ώρα του ατυχήματος ακουμπούσε το τιμόνι με το αριστερό του χέρι ενώ με το δεξί κοίταζε στο κινητό του το σύστημα πλοήγησης. Έτσι, αποδίδει το ατύχημα σε δυσλειτουργία του Autopilot.

Η Tesla σε ερώτηση που της έγινε από το Electek για το ατύχημα σημειώνει τα εξής:

“Παρόλο που εκτιμούμε την προσπάθεια του You You Xue να διαδώσει την ιδέα του Model 3 σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος έχει ενημερωθεί από εμάς ότι προς το παρόν η Tesla δεν έχει παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και ότι δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά μας εκεί. Επιπρόσθετα, το Model 3 δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση οδήγησης εκτός Η.Π.Α. και Καναδά. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να ανακτήσουμε δεδομένα από το όχημα, αφού το ατύχημα συνέβη σε μη υποστηριζόμενη περιοχή, η Tesla καθιστά πάντα σαφές ότι ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή όταν χρησιμοποιεί το Autopilot. Λυπούμαστε για αυτό το ατύχημα και είμαστε χαρούμενοι που ο You You είναι ασφαλής”

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο οδηγός αναφέρει ότι επικοινώνησαν μαζί του από την Tesla και του πρότειναν να μεταφέρει το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ για να εξακριβωθεί τι έγινε ακριβώς. Ο Xue αντιπρότεινε την μεταφορά του Model 3 σε κάποιο ευρωπαϊκό κέντρο επισκευής της Tesla, όπου μέσω του εκεί διαγνωστικού θα μπορούσαν να δουν τι έγινε, όμως ο εκπρόσωπος της εταιρείας το αρνήθηκε. Τελικά, ύστερα από τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, η Tesla δέχθηκε να μεταφερθεί το αυτοκίνητο στη Γερμανία και στο εκεί κέντρο επισκευής της εταιρείας για να μπει στο διαγνωστικό και να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑