Το SocialMediaLife στη Ρόδο για το #GrowYourBusiness Digital Training της Cosmote

Ημ/νία: 27 Απριλίου 2018 | by SMLifeGR

0

Όλοι γνωρίζουμε ότι στη σημερινή ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει άρδην το τοπίο στο ελληνικό επιχειρείν, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, και παράλληλα τεράστιες προκλήσεις για όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν. Η digital εποχή που ζούμε άλλωστε μοιάζει με ένα τρένο που αναπτύσσει τεράστιες ταχύτητες και όποιος δεν καταφέρει να επιβιβαστεί σε αυτό, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να παραμείνει στον… αφρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Cosmote εδώ και καιρό στηρίζει με θέρμη τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, καθώς θεωρεί ότι οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναπτύσσονται και να προοδεύουν, αξιοποιώντας στο maximum τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και τα οφέλη της τεχνολογίας. Γι’αυτό ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών διοργανώνει για το 2018 τα δωρεάν σεμινάρια #GrowYourBusiness, μία δράση που το 2017 έτρεξε σε 6 διαφορετικές πόλεις (Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα) με τη συμμετοχή 1.800 επιχειρήσεων. Το SocialMediaLife παρακολούθησε από κοντά το τελευταίο σεμινάριο του #GrowYourBusiness που έλαβε χώρα στο σμαραγδένιο νησί της Ρόδου στις 18 Απριλίου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας…

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Γεώργιος Β. Καραγιάννης» που διεξήχθη το σεμινάριο, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα ψηφιακά εργαλεία που η κατάλληλη χρήση τους μπορεί να συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο, ώστε μία επιχείρηση να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Σε ένα άκρως θερμό περιβάλλον, οι εισηγητές του σεμιναρίου μας ενημέρωσαν για όλες τις νέες τάσεις στον κόσμο των social media και πως μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στο οπλοστάσιο κάθε επιχείρησης. Facebook, YouTube, Instagram, μαζί με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να λειτουργήσουν ως τα εργαλεία εκείνα που θα ωθήσουν στη βελτίωση της εικόνας μίας επιχείρησης, και θα βοηθήσουν ώστε τα προϊόντα και οι υπηρεσίες να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές / καταναλωτές.

Παράλληλα, στη διάρκεια του δωρεάν σεμιναρίου μάθαμε για τα dos και don’ts που πρέπει να ακολουθούμε για να ενδυναμώσουμε τη «digital εικόνα» της επιχείρησης μας, αλλά και για να μην υποπέσουμε στις παγίδες που μπορούν να μας οδηγήσουν στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα μυστικά του e-Commerce, κατανοώντας πλήρως την αναγκαιότητα του στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και τους τρόπους που το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να συνδεθεί με τα social media. Τέλος, δεν έλειψαν και τα χρήσιμα tips σχετικά με τους τρόπους που μπορεί μία επιχείρηση να «στήσει» ένα αποδοτικό και πετυχημένο website.

Φυσικά, οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, αλλά και να δοκιμάσουν τοπικές λιχουδιές, όπως είναι το γευστικότατο παραδοσιακό μελεκούνι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ρόδου. Η εμπειρία που βιώσαμε ήταν πραγματικά αξέχαστη και σίγουρα γίναμε… σοφότεροι! Περισσότερα για τη δράση #GrowYourBusiness-Digital Training της Cosmote και πως μπορείτε να λάβετε μέρος, είτε είστε ιδιοκτήτης, είτε εκπροσωπώντας την επιχείρηση σας, θα βρείτε στο www.growyourbusiness.gr

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑