Κερδίστε €30.000 στον μεγαλύτερο διαγωνισμό για startups στον τομέα του CleanTech

Ημ/νία: 16 Απριλίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 19 Απριλίου για την επόμενη έκδοση του PowerUp!, ενός διαγωνισμού για νεοσύστατες επιχειρήσεις από 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και της ζήτησης στον διαγωνισμό, ο διοργανωτής του, η EIT InnoEnergy, αύξησε το βασικό χρηματικό έπαθλο από €20.000 σε €30.000!

Οι κύριοι τομείς του διαγωνισμού είναι αυτοί της ενέργειας και του cleantech, συμπεριλαμβάνονται όμως και λύσεις που αφορούν στους τομείς της κινητικότητας, της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, των έξυπνων πόλεων, καθώς και τεχνολογίες που περιορίζουν την εκπομπή επιβλαβών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Εκτός από το κύριο βραβείο των €30.000, υπάρχουν επίσης χρηματικά βραβεία για τη δεύτερη και την τρίτη θέση (€10.000 και €5.000). Οι δημιουργοί των πιο ενδιαφερόντων project θα προσκληθούν στο Highway, ένα υψηλού κύρους πρόγραμμα acceleration της InnoEnergy, το οποίο προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι €150.000.

Όπως εξηγεί ο Jakub Miler, Διευθύνων Σύμβουλος της EIT InnoEnergy για την Κεντρική Ευρώπη, η συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνει στους καλύτερους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη μοναδική τεχνογνωσία της EIT InnoEnergy:

«Διαφέρουμε από άλλες εταιρείες που επενδύουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Δεν τις χρηματοδοτούμε μόνο, υποστηρίζουμε τα έργα τους έως ότου αυτά εμπορευματοποιηθούν. Προσφέρουμε υπηρεσίες που σχετίζονται, για παράδειγμα, με την ανάπτυξη ομάδας, την κατάρτιση, την καθοδήγηση, τη συμβουλευτική. Επιπλέον, διευκολύνουμε την πρόσβαση σε εξωτερικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βοηθάμε σε συνεργασία με δίκτυα επιχειρηματικών κεφαλαίων, αναπτύσσουμε επίσης το ίδιο το προϊόν – συνεργαζόμαστε με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, επομένως μπορούμε να προσκαλέσουμε μηχανικούς από διάφορους τομείς να συνεργαστούν».

Ο Michał Kraszewski, Business Creation Manager, EIT InnoEnergy, τονίζει ότι το PowerUp! αποτελεί επίσης ευκαιρία για συμβολή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία του. Σε νικητές προηγούμενων εκδόσεων του διαγωνισμού έχει δοθεί μια τέτοια ευκαιρία, να αναπτύξουν με επιτυχία και να εμπορευματοποιήσουν τις λύσεις τους:

«Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Bine που αναπτύχθηκε από την πολωνική ομάδα – ένας έξυπνος κάδος απορριμμάτων ο οποίος αναγνωρίζει και ταξινομεί από μόνος του τα αστικά απόβλητα. Μέχρι στιγμής, η start-up έχει πουλήσει πάνω από 100 συσκευές και έχει λάβει πρόσφατα επιδότηση ύψους σχεδόν €500.000!».

Ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, διευθύνων σύμβουλος της KiNNO Consultants ltd και manager του HUB της InnoEnergy σε Ελλάδα και σε Κύπρο, δίνει έμφαση στα οφέλη της συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις: «Coaching και mentoring, χρηματικά έπαθλα αλλά και η ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της InnoEnergy που αποτελεί το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας παγκοσμίως, με περισσότερα από 320 μέλη, προσφέρουν μια πανευρωπαϊκή προοπτική στις ελληνικές start-up και τα εφόδια για να φτάσουν στην εμπορική επιτυχία».

Τον Μάιο, οι συμμετέχοντες στο PowerUp! θα λάβουν μέρος σε Bootcamps και στους Τελικούς της εκάστοτε χώρας. Οι νικητές θα προσκληθούν στην Πράγα για τα τελικά Bootcamps με Ευρωπαίους επιχειρηματικούς συμβούλους και τον Μεγάλο Τελικό που θα λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να υπάρχει ένα πρωτότυπο προϊόντος, ομάδα και να συμπληρώσετε το έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.powerup.innoenergy.com.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑