Πρώην Moderator του Facebook: «έπρεπε να ήμουν προετοιμασμένη να δω τα πάντα»

Ημ/νία: 12 Φεβρουαρίου 2018 | by Chr. George kumpour

0

Επρόκειτο κυρίως για πορνογραφικό υλικό, αναφέρει η Sarah Katz, καθώς ανακαλεί την εργασία της ως Moderator στο Facebook, διάρκειας οχτώ μηνών. Η υπηρεσία μας δεν μας είχε αφήσει στο σκοτάδι, γνωρίζαμε εκ των προτέρων τι θα αντιμετωπίσουμε, τονίζει. Το 2016, η Sarah ήταν μια από τους πολλούς moderators στην Καλιφόρνια. Η εργασία της περιελάμβανε τον έλεγχο περιεχομένου που είχε αναφερθεί από τους χρήστες και μοιράστηκε την εμπειρία της στο ραδιόφωνο του BBC.

Μας περιόριζαν στο να ξοδεύουμε μόλις ένα λεπτό ανά δημοσίευση και να αποφασίζουμε αν επρόκειτο περί σπαμ και αν θα αφαιρούσαμε το περιεχόμενο. Κάποιες φορές θα έπρεπε να αφαιρέσουμε και τον σχετικό λογαριασμό. Η διαχείριση δεν ήθελε να εργαζόμαστε περισσότερο από οχτώ ώρες ανά ημέρα και εξετάζαμε 8.000 posts ημερισίως, επομένως περίπου 1.000 posts την ώρα. Έπρεπε να είμαι προετοιμασμένη να δω τα πάντα ύστερα από ένα μόνο κλικ. Εκείνο το περιεχόμενο που με επηρέασε ήταν της παιδικής πορνογραφίας. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κάποιου είδους συμβουλευτικής υποστήριξης, ίσως να υπάρχει σήμερα, δεν είμαι σίγουρη. Σε προειδοποιούν για το τι θα δεις, αλλά η προειδοποίηση και να το δεις στην πράξη, διαφέρει. Δεν θα έλεγα ότι γίνεται πιο εύκολο με την πάροδο του χρόνου, αν και το συνηθίζεις σε κάποιον βαθμό.

Το Facebook από την μεριά του σχολίασε την εν λόγω συνέντευξη αναφέροντας τα εξής: Οι Moderators διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο να γίνει το Facebook ένα ασφαλές περιβάλλον. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι υποστηρίζονται επαρκώς. Για αυτόν τον λόγο προσφέρουμε ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη για τους εργαζόμενους και για όλους όσους δουλεύουν για εμάς μέσω των συνεργατών μας. Αν και χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη όπου αυτό είναι εφικτό, υπάρχουν πλέον πάνω από 7.000 άνθρωποι που ελέγχουν το περιεχόμενο και η η ψυχική υγεία τους και η υποστήριξη είναι προτεραιότητα για εμάς.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑