Carol Staninger: μία επιχειρηματίας ετών 82 στη CES 2018

Ημ/νία: 16 Ιανουαρίου 2018 | by Chr. George kumpour

0

Το πρώτο επίσημο πρωινό της έκθεσης CES 2018, η Carol Staninger, στο μηχανοκίνητο αναπηρικό καροτσάκι της, προσπαθούσε αν και συχνά αποτύγχανε, να πορευθεί δίχως να ενοχλήσει ανάμεσα στους ανυπόμονους παρευρισκόμενους που συχνά την αγνοούσαν. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ασανσέρ ανέβηκε στον όροφο του κτιρίου της έκθεσης, έλαβε ευγενικά ένα φυλλάδιο από μια κοπέλα που αντιπροσώπευε μια κορεατική εταιρεία υποδημάτων. Συμβουλεύτηκε το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί στο booth της εταιρείας της και να συναντηθεί με την υπόλοιπη ομάδα της. Πλέον, είχε φθάσει στο booth της startup εταιρείας της, απέναντι από μια έκθεση ηλεκτρικών skateboard και μια κορεατική εταιρεία πώλησης θηκών για το iPhone. Έφθασα, ήταν η πρώτη λέξη που είπε μόλις συναντήθηκε με την ομάδα της.

Πάνω από 170.000 άνθρωποι από 150 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στην φετινή έκθεση CES στο Las Vegas, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις μια 82χρονη επιχειρηματία. Για την Staninger, προέδρου της Ancer LLC – από τα ονόματα των δυο παιδιών της, Andrea και Eric-, είναι η πρώτη της CES. Η τελευταία φορά που πέρασε από το Las Vegas, ήταν την δεκαετία του 2000. Έχοντας μεγαλώσει στο Winter Haven της Florida, ξεκίνησε να εργάζεται για ένα τοπικό νοσοκομείο σε ηλικία 19 ετών και παρέμεινε για 42 χρόνια, κυρίως ως γραμματέας. Η πρώτη της επαφή με την τεχνολογία, ήταν με μια ηλεκτρική γραφομηχανή της IBM: «Αγκάλιασα την τεχνολογία, τους επεξεργαστές κειμένου και τους υπολογιστές, απλά κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα», ανέφερε.

Το καλοκαίρι του 2016, κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής της, έμαθε από τις εφημερίδες για διάφορα περιστατικά παιδιών που εγκαταλείπονταν σε αυτοκίνητα και έχαναν την ζωή τους από την υψηλή ζέστη. Περίπου 42 τέτοιοι θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι και 742από το 1998. Η πλειοψηφία ήταν παιδιά, 12 μηνών ή και πιο μικρά. «Βλέπεις ένα παιδί και ξέρεις ότι αυτό μπορεί ποτέ να μην μεγαλώσει. Δεν θα περπατήσει ποτέ στην παραλία, η ζωή του έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει», τονίζει.

Η Staninger ξεκίνησε την κατασκευή ενός ανιχνευτή για παιδιά που θα αφήνονταν στην πίσω θέση του αυτοκινήτου. Ο λόγος, για το Save Our Loved Ones, ένα prototype ανιχνευτή κίνησης, μικρότερο από έναν συναγερμό σπιτιού, ο οποίος θα μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή του αυτοκινήτου και το οποίο συνδέεται σε ένα μπρελόκ. Όταν αυτό βρίσκεται σε απόσταση 15ft ή και παραπάνω από το αυτοκίνητο, ο αισθητήρας ψάχνει για κίνηση και ενεργοποιεί έναν συναγερμό, ακόμη και με την παραμικρή κίνηση που θα εντοπίσει. Η Ancer LLC σκοπεύει να διαθέσει το προϊόν μέχρι το φθινόπωρο του 2018, με την λιανική τιμή του να υπολογίζει ότι θα διαμορφωθεί στα $300 και με την ελπίδα να ενσωματωθεί στην διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου κάποια στιγμή. Στις πέντε ημέρες της CES, πρωτεύων στόχος είναι η αδειοδότηση και η πώληση του Save Our Loved One, δεδομένης της ηλικίας της Staninger και της επένδυσης $170.000 εκ μέρους της στο project μέχρι στιγμής. «Θέλουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων εταιρειών και κατασκευαστών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑