Η Edenred παρουσιάζει το Edenred Factory

Ημ/νία: 16 Ιανουαρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Edenred εγκαινιάζει το Edenred Factory, ένα ενδοομιλικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που προσκαλεί τους εργαζομένους του Ομίλου να γίνουν νέοι επιχειρηματίες αναδεικνύοντας έτσι καινοτόμα startup έργα υψηλής δυναμικής. Τον Μάρτιο, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου θα επιλέξει τα δύο επικρατέστερα έργα τα οποία θα υποστηριχθούν για διάστημα 6 μηνών. Μια πρωτοβουλία απολύτως εναρμονισμένη με την παγκόσμια στρατηγική της Edenred για την ανάδειξη της καινοτομίας.

Από τον Δεκέμβριο έως τον προσεχή Φεβρουάριο, οι εργαζόμενοι της Edenred σε Ευρώπη, Βραζιλία, Τουρκία αλλά και στην έδρα του Ομίλου στη Γαλλία μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους για την ανάπτυξη μίας startup επιχείρησης στα δύο βασικά επιχειρηματικά business units του Ομίλου: Employee Benefits και Fleet & Mobility Solutions. Τον Μάρτιο του 2018, οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου, η οποία θα επιλέξει δύο έργα για περαιτέρω ανάπτυξη το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2018.

Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους για διάστημα 6 μηνών για να αφοσιωθούν στην υλοποίηση του έργου τους ενώ το διάστημα αυτό θα φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία της Edenred, όπου θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη και συμβουλές από τις ομάδες καινοτομίας και από εταιρεία ψηφιακής προβολής.

Μετά την πάροδο των 6 μηνών τα δύο έργα θα αξιολογηθούν και ανάλογα τη δυναμική τους, είτε θα υιοθετηθούν από την Edenred, είτε θα καταστούν ανεξάρτητες επιχειρηματικές μονάδες.

Ένα βήμα πιο κοντά στην στρατηγική καινοτομίας της Edenred

Ως προάγγελος της καινοτομίας, η Edenred έχει αναπτύξει ένα παγκόσμιο σύστημα που προβλέπει τις τάσεις και διερευνά τα οικοσυστήματα που σχετίζονται με την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Ο Όμιλος από το 2011 συνεργάζεται με το επενδυτικό fund Partech Ventures, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο νέες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες που εμπλέκονται στην ψηφιακή οικονομία: νέες υπηρεσίες Διαδικτύου, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, νέοι τρόποι πληρωμής, υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων και online (ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών συσκευών, logistics, προσλήψεις, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη κλπ.) και υιοθέτηση τεχνολογιών (συνδεσιμότητα, μάρκετινγκ και άλλες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας).

Το 2012, η Edenred ίδρυσε το Edenred Capital Partners, ένα ιδιωτικό venture capital το οποίο με τη μορφή συνεπενδύσεων με άλλα funds στόχο έχει την απόκτηση μειοψηφικών μεριδίων σε καινοτόμα προγράμματα υψηλής αναπτυξιακής δυναμικής με αντικείμενα σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου. Στη Γαλλία, η Edenred Capital Partners έχει επενδύσει στις La Compagnie des Cartes Carburant, Lucky Cart, ProwebCE, Zenchef, Ouiteam και Addworking και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις LaunchPad Recruits και Beamery.

“Η Edenred είχε ήδη διευρυμένη συμμετοχή στον τομέα των startups μέσω των συνεργασιών της με τις Partech Ventures και Edenred Capital Partners. Το Edenred Factory θα επιτρέψει σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να αναπτυχθούν ενδοεταιρικά και να μετουσιωθούν σε μεγαλόπνοα έργα. Το Edenred Factory συνδυάζει την ευελιξία μιας startup με την δύναμη ενός παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του και είναι το πιο πρόσφατο βήμα προς την παγκόσμια στρατηγική της Edenred» δήλωσε ο Elie du Pré de Saint Maur, Executive Vice President, Marketing and Strategy.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑