Πρώην στέλεχος του Facebook στρέφεται εναντίον του

Ημ/νία: 19 Δεκεμβρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Chamath Palihapitiya υπήρξε πρώην στέλεχος του Facebook, είναι όμως ένας ακόμη από εκείνους που πλέον κατηγορούν τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Palihapitiya λέει τώρα ότι αισθάνεται “τεράστια ενοχή” για την εταιρεία στην οποία εργάστηκε. “Πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει εργαλεία που καταστρέφουν ολοκληρωτικά τον κοινωνικό ιστό, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία”, δήλωσε στο Stanford Graduate School of Business, πριν συστήσει στον κόσμο να κάνει ένα “διάλειμμα” από τα social media.

Περιέγραψε μάλιστα ένα περιστατικό στην Ινδία, όπου hoax μηνύματα σχετικά με απαγωγές που μοιράστηκαν στο WhatsApp οδήγησαν στο λιτσάρισμα μέχρι θανάτου επτά αθώων ανθρώπων.

Οι παρατηρήσεις του Palihapitiya ακολουθούν παρόμοιες περιφρονητικές δηλώσεις από άλλα άτομα που βοήθησαν στο να γίνει το Facebook η ισχυρή εταιρεία που είναι σήμερα.

Ο Palihapitiya επέκρινε όχι μόνο το Facebook, αλλά ολόκληρο το σύστημα χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley. Είπε ότι οι επενδυτές δίνουν τα χρήματά τους σε “άχρηστες, ανόητες εταιρείες”, αντί να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι ασθένειες.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑