Q&A σε instructors του Professional Certificate in Digital Video Production

Ημ/νία: 14 Δεκεμβρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου, η KnowCrunch παρουσιάζει το 2ο Professional Certificate in Digital Video Production, διάρκειας 48 ωρών, που θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου 2018, στην Αθήνα.

Το course αυτό – powered & hosted από το Deree – The American College of Greece – είναι εμπλουτισμένο με νέες ενότητες και νέους instructors και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει απλούς χρήστες video, φοιτητές, καλλιτέχνες, στελέχη ή / και επαγγελματίες που αναζητούν την εξειδικευμένη γνώση πάνω στην παραγωγή video.

Ρωτήσαμε δύο από τους instructors, να μας κατατοπίσουν.

Eίστε ένας από τους 6 instructors του Professional Certificate in Video Production, της Κnowcrunch, σε συνεργασία μετο Deree. Τι ακριβώς θα διδάξετε;

Georgia Sarantopoulos Λόγω της εμπειρίας μου ώς παραγωγός τα τελευταία 20 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα μεταφέρω στους φοιτητές όλο το concept του VideoProject, το οποίο θα τους προετοιμάσει κατάλληλα και θα τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα skills που χρειάζονται για να γίνουν ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο περιβάλλον της παραγωγής απαντώντας στην απλή αλλά σύνθετη ερώτηση: από που και πώς ξεκινάω την παραγωγή ενός Video. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως συνδεδεμένο με το πώς οργανώνω μια παραγωγή και πώς σχεδιάζω την υλοποίησή της. Σε συνέχεια αυτού, θα αναλυθεί ο τρόπος διεξαγωγής συμπεριλαμβανομένου του κόστους, του concept (δημιουργικό/ λεκτικό) και των υπόλοιπων παραμέτρων που χρειάζονται για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα, συνδέοντας του κομμάτια του puzzle που θα ακολουθήσουν στο υπόλοιπο πρόγραμμα σπουδών.

Emmanuel Manios Θα διδάξω σκηνοθεσία ψηφιακού γυρίσματος και γενικότερα καλλιτεχνική επιμέλεια ή αλλιώς creative direction. Το να σκηνοθετείς ένα βίντεο δεν είναι αναγκαστικά σύνθετο. Αλλά απαιτεί να έχεις μία ευρύτερη ματιά σε θέματα αισθητικής σε συνδυασμό με την πρακτική ανάγκη που πρέπει να εξυπηρετεί το βίντεο που θα φτιάξεις. Αυτό καλούμε να διδάξω και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό.

Ποιες είναι οι τάσεις για το video production, για το 2018?

Georgia Sarantopoulos Οι τάσεις στο Video Production παγκοσμίως συνδέονται άμεσα με την τεχνολογία,σε ένα παγκόσμιο πολυπολιτισμικό περιβάλλον γρήγορων ρυθμών. Livestreaming, Virtual Reality, Video Mapping και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία που κάνουν τον θεατή να ιντριγκάρεται με το αποτέλεσμα του video. Άλλωστε the possibilities are endless! Ακόμα και χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε όλη αυτή την τεχνολογία οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία με το After Effects Course να ανεβάσουν το production value του project τους με απλές, οικονομικές και γρήγορες μεθόδους που θα κάνει όλη την διαφορά σε ένα διθυραμβικό αποτέλεσμα!

Για να δηλώσει συμμετοχή κάποιος στο σεμινάριο πρέπει να έχει αυτό που λέμε “ταλέντο”, να είναι δημιουργικός;

Emmanuel Manios ´Οχι απαραίτητα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να θεωρήσει κάποιος ότι πρέπει να έχει καλλιτεχνικές τάσεις για να το παρακολουθήσει. Κάθε άλλο για την ακρίβεια. Το μαγικό με την τρέχουσα τεχνολογία στη δημιουργία βίντεο είναι ότι σε ωθεί να ανακαλύψεις μέσα από την πρακτική τα δικά σου ταλέντα. ´Ολοι είναι περισσότερο δημιουργικοί από όσο νομίζουν αρκεί να τους δώσεις τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτό ακριβώς κάνουμε στη knowcrunch με το συγκεκριμένο σεμινάριο: δίνουν τα απαραίτητα εργαλεία γνώσης έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να γίνουν αυτόφωτοι δημιουργοί ψηφιακού βίντεο.

Γιατί να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει αυτό το σεμινάριο και να πάρει ένα certificate;

Georgia Sarantopoulos Καταρχάς μια πιστοποίηση από την Knowcrunch σε συνεργασία με το παλαιότερο και μεγαλύτερο Ιδιωτικό Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, το Deree, είναι από μόνη της asset.

H Knowcrunch υιοθετεί ένα πρωτοποριακό σύστημα σπουδών ανοιχτό σε κάθε ηλικία, που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε φοιτητή, εργαζομένου ή επιχειρηματία, ο οποίος θέλει να έχει πλήρη γνώση, από το Α ώς το Ω, για το πώς μπορεί να παράγει ένα καταπληκτικό σύγχρονο video για κάθε μέγεθος οθόνης, είτε από το κινητό του,είτε από την επαγγελματική του κάμερα.

Δηλαδή, από ότι καταλαβαίνoυμε, μετά το σεμινάριο, θα μπορεί κανείς να φτιάξει ότι βίντεο θέλει;

Emmanuel Manios Ακριβώς! Οι απόφοιτοι του σεμιναρίου θα αποκτήσουν 100% πρακτική και θεωρητική γνώση στην παραγωγή βίντεο. Η δομή του σεμιναρίου έχει μια πολλή καλή ισορροπία στη θεματολογία του με μεγάλη όμως έμφαση σε αυτό που λέγεται hands on experience. Αφήνουμε όμως και χώρο στην προσωπική πινελιά του κάθε συμμετέχοντα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η πιστοποίηση του course από το Deree – The American College of Greece που είναι το παλιότερο και μεγαλύτερο κολλέγιο στην Ελλάδα, το καθιστά ακαταμάχητο στην κατηγορία του.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑