Facebook: σύντομα ίσως απαιτεί selfie για την ταυτοποίηση σας

Ημ/νία: 1 Δεκεμβρίου 2017 | by Chr. George kumpour

0

Πληροφορίες θέλουν το Facebook να πειραματίζεται πάνω σε μία νέα μέθοδο ταυτοποίησης, σύμφωνα με την οποία θα απαιτεί selfie.

Αν και προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται, στόχος είναι σύμφωνα με την εταιρεία να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από τρίτα μέρη. Λέγεται, ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις ύποπτης δραστηριότητας στο λογαριασμό σας, είτε μπορεί να αποτελέσει και έναν κανονικό τρόπο σύνδεσης στο μέλλον.

Ένας αριθμός χρηστών αναφέρει ότι το Facebook τους ζήτησε μια φωτογραφία που δείχνει καθαρά το πρόσωπο, ενώ συνοδευόταν και από την υπόσχεση ότι η φωτογραφία θα διαγραφεί από τους servers αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης. Σε δήλωση στην ιστοσελίδα Wired, εκπρόσωπος του Facebook υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο security feature προορίζεται να εμποδιστεί η ύποπτη δραστηριότητα σε διάφορες εκφάνσεις της αλληλεπίδρασης των χρηστών με το Facebook, όπως κατά τη δημιουργία νέου λογαριασμού, αποστολή αιτημάτων φιλίας, διευθέτηση πληρωμών διαφημίσεων, δημιουργία και επεξεργασία διαφημίσεων.

Η μέθοδος αυτή ταυτοποίησης είναι αυτοματοποιημένη, αλλά είναι μια από τις πολλές που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των χρηστών και τον περιορισμό της ύποπτης δραστηριότητας. Το Facebook από την μεριά του αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑