Send: νέα υπηρεσία του Firefox για να στέλνετε με ασφάλεια μεγάλα αρχεία

Ημ/νία: 1 Σεπτεμβρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Το καλοκαίρι είναι πραγματικά γεμάτο “δράση” για τη Mozilla και τον Firefox. Τρία νέα “πειραματικά” χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα για τους χρήστες και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, με πιο σημαντικό το Send με δυνατότητα αποστολής μεγάλων αρχείων που “αυτοκαταστρέφονται” όταν κάποιος τα κατεβάσει.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τρία χαρακτηριστικά:

Send

Οι υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων μέσω του Διαδικτύου είναι κάτι χρήσιμο σε πολλούς από εμάς καθημερινά. Τώρα, η Mozilla προσφέρει τη δική της λύση, που σας διευκολύνει να διατηρήσετε ασφαλή τα αρχεία σας, μέσω του νέου Send feature. Το σημαντικό στο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι τα αρχεία σας αυτοκαταστρέφονται μετά τη λήψη (ή μετά από 24 ώρες), έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμα από οποιονδήποτε άλλο. Φυσικά, παραμένουν κρυπτογραφημένα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, ώστε να μην μπορεί να τα διαβάσει ούτε η Mozilla.

Voice Fill

Η Mozilla θεωρείται μία εταιρεία πρωτοπόρα στο να κάνει το Διαδίκτυο ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους. Έτσι, με το Voice Fill, δοκιμάζει την υποστήριξη της λειτουργίας “Speech to Text” (STT)στον Firefox, επιτρέποντας στους χρήστες να εισάγουν κείμενο στον browser μόνο με τη φωνή τους. Η βοήθειά σας σε αυτό το “πειραματικό” χαρακτηριστικό θα βοηθήσει την Mozilla να βελτιστοποιήσει το speech to text, ώστε να μπορέσει να επεκτείνει την υποστήριξή του στον Firefox.

Notes

Ένα απλό, βολικό σημείο για να λαμβάνετε, να αποθηκεύετε και να ανακτάτε σημειώσεις – όλες στο Firefox. Η εταιρεία εργάζεται μάλιστα πάνω στη δυνατότητα συγχρονισμού των σημειώσεών σας σε όποια συσκευή και αν χρησιμοποιείτε τον Firefox.

Το Test Pilot program είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες Firefox, ενεργοποιώντας το μέσα από το testpilot.firefox.com, με την εταιρεία να αναζητά το feedback των χρηστών ώστε να αποφασίσει ποια από τα χαρακτηριστικά θα ενσωματώσει σε μελλοντικές εκδόσεις του Firefox.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑