Χαμηλό ποσοστό χρήσης για τον Microsoft Edge browser

Ημ/νία: 5 Ιουλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Microsoft λάνσαρε το νέο της browser Edge με μεγάλα λόγια, περιγράφοντάς τον σαν την εναλλακτική λύση απέναντι στον Google Chrome και τον Mozilla Firefox. Η εταιρεία πολλές φορές έχει δημοσιεύσει συγκριτικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι ο διάδοχος του Internet Explorer παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία και περισσότερη ασφάλεια.

Από την άποψη της υιοθέτησης του νέου browser όμως, ο Microsoft Edge έχει πια σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να πιάσει ή έστω να φτάσει κοντά τον Google Chrome, καθώς τα στοιχεία που διέθεσε το NetMarketShare για τον Ιούνιο και διαβάζουμε στο secnews.gr επιβεβαιώνουν ότι η Microsoft έχει ένα τεράστιο πρόβλημα.

browser-graph

Τον περασμένο μήνα, ο Google Chrome ήταν προφανώς ο κορυφαίος περιηγητής στους υπολογιστές με ένα ποσοστό που έφτανε το 59,49%, ενώ ο Internet Explorer, ο οποίος χάνει γρήγορα έδαφος επειδή δεν κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις και νέα χαρακτηριστικά, ήταν έπιασε το 16,84%. Ο Firefox ήταν τρίτος στα διαγράμματα με ποσοστό 12,2%.

Ο Microsoft Edge, σε όλες τις εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης, έπιασε το 5,65%, μόλις 0,02% από τον προηγούμενο μήνα. Το Μάιο, το ποσοστό υιοθέτησης του Edge browser βελτιώθηκε μόλις 0,01 τοις εκατό, από το ποσοστό του Απριλίου.

Η υιοθέτηση του Google Chrome φαίνεται να επιβραδύνεται επίσης, κυρίως επειδή λειτουργεί ήδη στην πλειοψηφία των υπολογιστών. Από τον περασμένο μήνα, το ποσοστό υιοθέτησης του Chrome βελτιώθηκε από 59,36% σε 59,49%.

Η ποσοστιαία απόδοση υιοθέτησης βέβαια του Microsoft Edge browser είναι πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες της εταιρείας, αν ληφθεί υπόψη ότι βρισκόμαστε στην εποχή που η Microsoft ετοιμάζει το Windows 10 Creators Update, που θεωρείται η πιο προηγμένη και πιο ασφαλής έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Η νέα ενημέρωση θα φέρει μια μεγάλη λίστα βελτιώσεων για τον Edge browser, όπως νέα εργαλεία χρηστικότητας και ασφάλειας, καθώς και νέες επεκτάσεις.

Αλλά όπως φαίνεται όμως, οι χρήστες δεν είναι και πολύ εντυπωσιασμένοι και οι περισσότεροι προτιμούν τη λύση της Google προς το παρόν.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑