WhatsApp: υποστήριξη του Android Gingerbread μέχρι το 2020

Ημ/νία: 23 Ιουνίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα, οι εκδόσεις του Android που ομαδοποιούνται υπό την ονομασία Gingerbread διαθέτουν μερίδιο αγοράς της τάξεως του 0,8%. Φυσικά, δε φαντάζει ότι αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό, μεταφράζεται όμως σε αρκετές χιλιάδες συσκευές. Και όπως αποδεικνύεται, το Facebook είναι μία από τις λίγες εταιρίες που εξακολουθούν να αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός και να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις όσον αφορά τις υπηρεσίες του.

Η εταιρεία μόλις γνωστοποίησε τα σχέδιά της, όσον αφορά την υποστήριξη της υπηρεσίας σε διαφορετικές πλατφόρμες, περιγράφοντας ακριβώς πότε οι χρήστες παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων δε θα μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιήσουν. Ας δούμε όμως τις επίσημες ημερομηνίες υποστήριξης, έτσι, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν, μετά το πέρας των οποίων το Whatsapp δε θα λειτουργεί.

whatsapp-old-android

1.Nokia Symbian S60 μετά τις 30 Ιουνίου, 2017
2.BlackBerry OS και BlackBerry 10 μετά τις 31 Δεκεμβρίου, 2017
3.Windows Phone 8.0 και παλαιότερες εκδόσεις μετά τις 31 Δεκεμβρίου, 2017
4.Nokia S40 μετά τις 31 Δεκεμβρίου, 2018
5.Εκδόσεις του Android από την 2.3.7 και παλαιότερες μετά την 1η Φεβρουαρίου, 2020

Και παρόλο που οι ημερομηνίες για τις άλλες πλατφόρμες δείχνουν λογικές, η υποστήριξη του Android Gingerbread για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλεί αίσθηση. Προφανώς, υπάρχει υψηλή χρήση της εφαρμογής στη συγκεκριμένη έκδοση του Android σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου οι παλαιότερες συσκευές απολαμβάνουν ακόμη υψηλά ποσοστά χρήσης. Κρίνεται καλό σε αυτό το σημείο, να παρακολουθήσουμε την ακριβή διατύπωση για να μην οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα.

«Επειδή δεν εργαζόμαστε πλέον στην ανάπτυξη της εφαρμογής για αυτές τις πλατφόρμες, ορισμένες λειτουργίες μπορεί να διακοπούν οποιαδήποτε στιγμή». Επομένως, το deadline του 2020, αναφέρεται στη στιγμή εκείνη που η υπηρεσία θα αρνείται να λειτουργεί σε Gingerbread-based συσκευές και όχι απλώς, ότι θα σταματήσουν κάποιες λειτουργίες. Άλλωστε, οι εκδόσεις αυτές το 2020 θα βρίσκονται στο 9ο έτος της ηλικίας τους.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑