O Steve Jobs ήθελε και back button στο iPhone

Ημ/νία: 21 Ιουνίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Νέα δεδομένα σχετικά με το σχεδιασμό του πρώτου iPhone -και τις επιθυμίες του Steve Jobsσχετικά μ’ αυτό- φέρνει ένα νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για το “The One Device: The Secret History of the iPhone”, ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Brian Merchant και κυκλοφορεί άμεσα.

Σύμφωνα με αυτό, εάν ο αρχικός σχεδιασμός του Steve Jobs για το iPhone είχε “υιοθετηθεί” στη συσκευή, θα υπήρχαν δύο buttons στη συσκευή αντί για μόνο το “home”. Κι αυτό γιατί ο συνιδρυτής της Apple ήθελε η συσκευή να διαθέτει και πίσω πλήκτρο για την πλοήγησή της.

the-one-device

Κι όλα αυτά, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Imran Chaudhri, ο οποίος εργάστηκε ως σχεδιαστής στην Apple για περισσότερα από 19 χρόνια, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι αρχικά το iPhone δεν είχε καθόλου buttons. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ένα home button ήταν απαραίτητο και κατόπιν ο Jobs θέλησε να προσθέσει ακόμη ένα back button.

Ο Chaudhri σημειώνει μάλιστα ότι ο ίδιος έπεισε τον Jobs να αφαιρέσει το δεύτερο πλήκτρο και κάπως έτσι γνωρίσαμε το iPhone που ανακοινώθηκε το 2007 με ό,τι ακολούθησε.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑