Το νέο Google Earth παρουσιάστηκε και είναι απίστευτο!

Ημ/νία: 18 Απριλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την Ημέρα της Γης, όπως άλλωστε ήδη αναμενόταν, η Google παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Google Earth, η οποία φέρει σαφείς βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως δυνατότητες 3D και επαγγελματικές ξεναγήσεις. Δυο χρόνια προετοιμαζόταν η συγκεκριμένη έκδοση και πλέον είναι διαθέσιμη, ενώ και ένα update για το app του Google Play αρχίζει να διατίθεται σταδιακά.

new-google-earth

Προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά της, η Google συνεργάστηκε με πλήθος επιστημονικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία της νέας ενότητας Voyager του Google Earth. Πρόκειται για μια magazine-style σελίδα όπου θα βρείτε ξεναγήσεις και περιεχόμενο που θα σας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί επιλογή της Google. Η ενότητα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Natural Treasures σε παραγωγή του BBC Earth, ένα μαγευτικό ταξίδι σε πολλές περιοχές που κόβει πραγματικά την ανάσα, ενώ δε λείπουν και ντοκιμαντέρ, όπως το Beautiful Birds-of-Paradise.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η αναζήτηση I’m feeling lucky, που, όπως μπορείτε να μαντέψετε, σας επιτρέπει να μεταβείτε σε μια τοποθεσία. Σημειώστε εδώ ότι δε χρησιμοποιήσαμε τον όρο «τυχαία τοποθεσία» καθώς θα σας κάνει να μεταβείτε σε μια από τις 20.000 πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στον κόσμο. Εχετε λοιπόν την ευκαιρία να δείτε ενδιαφέροντα μέρη και όχι για παράδειγμα να βρεθείτε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού ή στην τούνδρα της Σιβηρίας.

Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον feature της νέας έκδοσης του Google Earth είναι οι βελτιωμένες δυνατότητες 3D. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα επιλέξει να ανοίξει το Android app ή θα εισέλθει στη web έκδοση θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός πλήκτρου 3D, το οποίο με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνει να φέρει την επίπεδη δορυφορική εικόνα στην τρίτη διάσταση. Μάλιστα, αν πατήσετε το εικονίδιο «Camera», θα μπορέσετε να προβείτε στη λήψη φωτογραφίας του τοπίου προκειμένου να το μοιραστείτε, ενώ θα προβληθεί και ένας σύνδεσμος με τις συντεταγμένες.

Η ανανεωμένη έκδοση του Google Earth είναι διαθέσιμη ήδη. Η έκδοση 9 του Android app έχει ήδη γίνει διαθέσιμη στο Google Play, αν και θα πρέπει να περιμένετε σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στη συσκευή σας. Η Google αναφέρει ότι και η έκδοση για το iOS θα καταφθάσει σύντομα, ενώ το Google Earth θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα και σε άλλους browsers εκτός του Chrome.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑