Οι πρωταπριλιάτικες φάρσες της Google για το 2017

Ημ/νία: 3 Απριλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Google Maps Pacman

Κάθε χρόνο έχουμε συνηθίσει οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να εκμεταλλεύονται τη μέρα της Πρωταπριλιάς με “φάρσες” που συζητιούνται πολύ. Ειδικά η Google είναι πρωτοπόρα σε αυτό και φέτος επανέρχεται, αρχικά με… Pac-Man στο Google Maps. Ανοίγοντας το Google Maps App από το PC ή το smartphone μας, οι χρήστες μπορούσαν να παίξουν το γνωστό arcade game!

google-aprilfool-pacman

Google Gnome

Κάτι σαν το Google Home που όμως είναι ο Google Gnome. Ένας βοηθός νάνος για εσάς και την… αυλή σας με πολύχρωμη εμφάνιση που μπορείτε να “απολαύσετε” στο επόμενο video.

Google Wind

Με στόχο την καταπολέμηση των 145 ημερών βροχής ανά έτος για την Ολλανδία, το Google Wind, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Google Cloud, απλά…. ελέγχει τον καιρό. Μέσω μηχανικής μάθησης, αναγνωρίζει τα σύννεφα και κατόπιν ελέγχει ένα δίκτυο από 1170 ανεμόμυλους που διώχνουν μακριά τις καταιγίδες. Μάλιστα!

Google VR Haptic Helpers

Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι είναι καλύτεροι σε ορισμένα καθήκοντα από τα ρομπότ. Αυτός είναι και ο λόγος που η Google επιστράτευσε …ανθρώπους-βοηθούς για να σας προσφέρουν αίσθηση γεύσης, αφής και όσφρησης, ενώ βρίσκεστε στην εικονική πραγματικότητα.

Η πλατφόρμα Google Cloud φτάνει στον… Άρη

Καθώς η εξερεύνηση και τελικά ο αποικισμός του Άρη απαιτούν τεράστιες ποσότητες υποδομών και πληροφορικής, η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει το πρώτο “εξωγήινο” cloud data center. Περισσότερα εδώ.

google-aprilfool-mars

Νέα αξεσουάρ για τα Chromebooks

Ανάμεσά τους ένα Groupie Selfie, ένα Chromebook Cardboard και ένα περιβραχιόνιο για προπόνηση με το Chromebook.

google-aprilfool-chromebook


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑