Μηχανικοί κατασκεύασαν πραγματικούς Transformers από BMW!

Ημ/νία: 25 Νοεμβρίου 2016 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Γερμανία-Τουρκία… συμμαχία, όχι στην πολιτική αλλά στην τεχνολογία. Συγκεκριμένα, μία ομάδα μηχανικών της Τούρκικης εταιρείας Letrons, πήρε κάποια αυτοκίνητα της Γερμανικής BMW και τα μετέτρεψε σε αληθινούς Transformers!

Χωρίς τεχνητή νοημοσύνη, εννοείται, και με πολλούς άλλους περιορισμούς. Για να χωρέσουν π.χ. τα ρομποτικά τμήματα στο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει χώρος για επιβάτες, κι έτσι η οδήγηση γίνεται μόνο με τηλεχειρισμό. Επίσης η μεταμόρφωση γίνεται με πολύ αργές κινήσεις. Αυτό όμως δεν κάνει το αποτέλεσμα λιγότερο εντυπωσιακό, καθώς περιστρέφεται το κεφάλι τους κατά 120 μοίρες, ανεβοκατεβαίνουν τα χέρια τους, ενώ ακόμα και οι αρθρώσεις των δακτύλων τους συμπεριφέρονται ρεαλιστικά!

Μάλιστα κατασκεύασαν 4 διαφορετικούς Transformers, τους Argon, Bizmut, Tantal και Wolfram, ονόματα εμπνευσμένα φυσικά από τα ομώνυμα περιοδικά στοιχεία. Σύμφωνα με τη Letrons, η κατασκευή και πώληση των παραπάνω θα γίνεται μόνο κατά παραγγελία, και μόνο αν ο υποψήφιος αγοραστής πληροί τα απαραίτητα κριτήρια, προφανώς προς αποφυγή τρομοκρατικών ενεργειών.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑