Reddit: Ο κοιμώμενος δράκος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ημ/νία: 21 Οκτωβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Μπορείτε να σκεφτείτε το Reddit ως τον παράξενο ξάδελφο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει τίποτα να κάνει με τις επιχειρήσεις ή το μάρκετινγκ – ή ακόμα και ένα μέρος όπου οι αντι-κοινωνικοί άνθρωποι πηγαίνουν  να παίξουν. Αλλά, τελικά δεν είναι αυτή η περίπτωση.

Ναι, υπάρχουν μερικές αρκετά περίεργες γωνίες στο Reddit, αλλά επίσης υπάρχουν κάποιες σκοτεινές γωνίες στο Facebook και στο Instagram. Η πραγματική δύναμη του Reddit έγκειται στην ικανότητά του να βάζει εσάς και την επιχείρησή σας στο προσκήνιο πριν από το κοινό-στόχο σας, και με ένα πιο προσωπικό και αξιόπιστο τρόπο.

reddit1

Φτάνοντας σε ένα στοχευμένο κοινό

Το Reddit έχει threads και subthreads (subreddits),  με σκοπό να εντοπίσετε το πιο αξιοπερίεργο κοινό. Εάν έχετε ένα αδιάβροχο για τσιντσιλά ή μια εφαρμογή για τους κωφούς ανθρώπους, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες ότι θα είστε σε θέση να βρείτε αυτό το κοινό, με ανθρώπους που να ενδιαφέρονται, και να έχουν τη γνώση για το συγκεκριμένο θέμα.

chinchillas

Συμβουλή PRO: Προσαρμόστε το περιεχόμενό σας στο στυλ τουReddit. Στους Redditors αρέσει η ιδιόμορφη διασκέδαση με περιεχόμενο που να δημιουργεί, και να επιτρέπει, συζήτηση. Όταν η επικοινωνείτε με το Reddit, είναι διαφορετικά από ό, τι στο Facebook ή στο Instagram, θα πρέπει να πάρετε μια πιο προσωπική προσέγγιση. Μπορεί να μιλάς σε κάποιον που δεν έχει ιδέα τι κάνεις, με τι ασχολείσαι. Σε σχέση με το Instagram ή το Facebook, που γνωρίζουν το ταξίδι σου.

Γρήγορα σχόλια για το προϊόν ή την υπηρεσία

Με ογδόντα εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα είναι απίθανο να μην βρείτε ένα δυναμικό κοινό, ή τουλάχιστον έναν καλό τρόπος για να βρείτε έμπνευση. Πραγματικά δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι το εμπορικό σήμα σας, η επιχείρηση, η ανάπτυξη του προϊόντος, ή υπηρεσία σας, μπορείτε να πάρετε εξαιρετικά έξυπνα και χρήσιμα σχόλια όταν βρείτε το thread ή το δικό σας subreddit που να απευθύνεται σε μικρές απορίες της επιχείρησή σας.

Σκέφτεστε να ανοίξετε μια ζυθοποιία; Εγγυημένα μπορείτε να βρείτε το δικό σας subreddit για το πού να ξεκινήσετε, ποιες είναι πιο δημοφιλείς μπύρες, και πολλά άλλα.

Χτίσιμο μιας προσωπικής επαφής

Το Reddit δεν είναι το καλύτερο μέρος για να κάνετε πωλήσεις ή να βάλετε μηνύματα της εταιρείας σας σε subthreads. Κάντε το αυτό, και οι Redditors θα σας επιτεθούν.

Το Reddit είναι μία moderated πλατφόρμα με upvotes και downvotes που καθορίζουν  το περιεχόμενο / απαντήσεις ενός χρήστη να τοποθετούνται σε ένα thread. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν ένα σχόλιο που κρίνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου αυτό να διαδωθεί πιο πιο εύκολα σε μέρος ενός thread. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να καθορίσουν γρήγορα πιο είναι το κρίσιμο θέμα που ενδιαφέρει το κοινό τους. Αλλά μπορούν επίσης να σας κάνουν downvote, αν δεν παίζετε με τους κανόνες.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το ταξίδι της μάρκας / επιχείρησή σας, το Reddit, τουλάχιστον, μπορεί να είναι μια απίστευτη πηγή πληροφοριών και έμπνευσης. Θα μπορούσε να αλλάξει την επιχείρησή σας, την έρευνα και την ανάπτυξη, SEO, ή πολλά περισσότερα.

Τέλος, χρησιμοποιώντας το Reddit δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε τη φήμη της μάρκας σας γιατί λειτουργείτε ανώνυμα.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑