Η εφαρμογή της Apple για αποστολή μηνυμάτων δεν κρατά τα στοιχεία σας και τόσο ιδιωτικά

Ημ/νία: 29 Σεπτεμβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Η Apple έχει πει ξανά και ξανά ότι τα Μηνύματα μέσω του app της (πρώην iMessage) – η οποία επιτρέπει στους χρήστες iOS να στέλνουν SMS και κρυπτογραφημένα μηνύματα στις επαφές τους – είναι πιο ασφαλές από άλλα εργαλεία, σε σημείο που η εταιρεία δεν μπορούσε να δώσει στοιχεία σε νομικούς αντιπρόσωπους της κυβέρνησης, ακόμη και αν της επιβαλλόταν να το κάνει.

Αυτό αποδεικνύεται ότι δεν είναι απόλυτα αληθές: σύμφωνα με ένα έγγραφο από το τμήμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, που περιγράφει με λεπτομέρειες πώς όλα τα Μηνύματα αποθηκεύονται μέσω του app, και πως η αστυνομία μπορεί να τα πάρει στα χέρια της μετά από υποβολή αιτήματος.

iphone-privacy-fbi-apple-security-1200x577

Εδώ σας δείχνουμε πώς λειτουργεί αυτό: Όταν εισάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να στείλετε μήνυμα από το iPhone σας, οι servers της Apple τα φιλτράρουν για να καταλάβουν αν θα πρέπει να στείλετε το μήνυμά σας μέσω SMS ή μέσω κρυπτογραφημένων υπηρεσιών της εταιρείας (αν ο παραλήπτης χρησιμοποιεί επίσης Μηνύματα).

Η Apple καταγράφει αυτά τα δεδομένα, εκτός από την ημερομηνία και την ώρα που έχετε εισάγει τον αριθμό αυτό, καθώς και τη διεύθυνση IP σας – τα οποία μπορούνε να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουν κατά προσέγγιση τη θέση σας. Η εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει αυτά τα αρχεία καταγραφής όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για να το κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αποθηκεύει αυτά τα αρχεία καταγραφής για 30 ημέρες μόνο. Ωστόσο, είναι πιθανό οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μπορούνε να εξασφαλίσουν πολλαπλά αρχεία καταγραφής  για να καταλήξουνε σε ένα αρχείο σύνδεσης με τις επαφές σας.

Σίγουρα, η εφαρμογή δεν συλλέγει το περιεχόμενο του μηνύματός σας, αλλά η Apple δεν είναι διαφανείς για το πώς η ιδιωτική υπηρεσία μηνυμάτων της είναι πραγματικά, ενώ έντονα υποστηρίζει ότι τα Μηνύματα σας δεν αφήνουν κανένα ίχνος από τις επικοινωνίες σας. Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία χρειάζεται να αποθηκεύει τα δεδομένα;

Τελικά, αυτή η αποκάλυψη αποδεικνύει ότι μόνο μερικά εργαλεία επικοινωνίας μπορούν να λειτουργήσουν μακριά από το «χέρι» του νόμου. Έτσι ποια υπηρεσία μπορείτε να εμπιστευθείτε για τη πραγματικά ασφαλή ανταλλαγή των μηνυμάτων σας;

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑