3 εργαλεία για να χτίσεις το Messenger Bots χωρίς γνώση κωδικοποίησης

Ημ/νία: 6 Σεπτεμβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Από τότε που κυκλοφόρησε το Facebook chatbot API, τα bots έχουν κυριεύσει το Messenger. Μερικά είναι καλά, χρήσιμά, ακόμα και αστεία. Άλλα όχι και τόσο πολύ. Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι πολλοί από εμάς θα ωφεληθούν από την έναρξη ενός επώνυμου bot στο Messenger. Αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος και δεν έχετε καμία γνώση της κωδικοποίησης;

Στην εποχή του multi-tasking και της πολτοποίησης, γίνονται τα πάντα εντός της επιχείρησης. Μάρκετινγκ, προώθηση, επιμέλεια περιεχομένου, οπτικός σχεδιασμός, είναι μόνο μερικά πράγματα στην καθημερινή εργασία ενός διευθυντή μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η κωδικοποίηση είναι μια ικανότητα που οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να στερούμαστε, κυρίως επειδή δεν έχουμε χρόνο για να μάθουμε. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε Messenger bots; Ή ότι πρέπει να πληρώσουμε κάποιον για να το κάνει αυτό για μας; Όχι απαραίτητα.

 Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε;

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 3 εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε το bot Messenger που θέλετε, χωρίς καμία γνώση της κωδικοποίησης.

  1. Botsify

Το Botsify προσφέρει ένα τρομερό τρόπο για να οικοδομήσετε το πρώτο σας bot μέσα σε λίγα λεπτά. Το φιλικό προς το χρήστη interface του, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα απλό bot, αλλά και αρκετά προηγμένο. Το Botsify προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, όπως το προγραμματισμένο μήνυμα και τα analytics. Αλλά αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο σαν εργαλείο, είναι η ενσωμάτωσή του με το WordPress. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να τροφοδοτήσετε το chatbot σας απευθείας από την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας.

  1. Chatfuel

Το Chatfuel είναι αρκετά παρόμοιο. Σας επιτρέπει να οικοδομήσετε ένα bot σε λιγότερο από 10 λεπτά. Το εργαλείο ενσωματώνεται με πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν υπάρχει άμεση ένταξη στο WordPress.

Το εργαλείο ξεκίνησε από το Telegram όπου κέρδισε γρήγορα εκατομμύρια χρήστες. Το Chatfuel επικεντρώνεται τώρα στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να χτίσουν chatbots για το Facebook Messenger. Το Chatfuel είναι 100% ελεύθερο για χρήση, εκτός αν σκοπεύετε να πάτε πάνω από 100.000 μηνύματα το μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα τους.

  1. FlowXO

Το FlowΧΟ είναι το πιο ευέλικτο από τα τρία. Αυτό σας βοηθά να χτίσετε bots για το Messenger, αλλά και για το Slack, το Telegram ακόμη και για SMS.

Το FlowXO είναι ίσως και η πιο περίπλοκη πλατφόρμα. Είναι σχεδιασμένο για τους πιο προχωρημένους χρήστες, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος του bot – με κάθε είδους λειτουργία. Και πάλι δεν θα χρειαστεί να φτιάξετε τον κώδικα μόνοι σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την οικοδόμηση του πρώτου σας bot δωρεάν. Ένα προτεινόμενο σχέδιο για έναν τυπικό χρήστη θα σας κοστίσει περίπου $ 19 ανά μήνα.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑