Αλλαγές στις εικόνες προφίλ του Facebook για mobile συσκευές

Ημ/νία: 1 Οκτωβρίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Πριν από λίγες ημέρες είχαν γίνει αναφορές από εκπροσώπους του Facebook ότι ετοιμάζονται να διαθέσουν στους χρήστες του τη δυνατότητα να θέσουν προσωρινή εικόνα στο προφίλ τους, για καλό σκοπό.

Το κοινωνικό δίκτυο, και με επίσημη ανακοίνωσή του, ετοιμάζει αλλαγές στις εικόνες των profiles για την mobile εφαρμογή του. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τρεις θα είναι οι νέες δυνατότητες που θα εισάγει:

  • Profile videos: οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν βίντεο μικρής διάρκειας με συνεχόμενη λούπα (παρόμοια με αυτά του Vine) και να τα χρησιμοποιούν ως εικόνες προφίλ.Video profile pic
  • Προσωρινή εικόνα προφίλ: επιβεβαιώθηκε – τουλάχιστον για την mobile έκδοση – ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν προσωρινή εικόνα στο προφίλ τους, είτε για καλό σκοπό είτε απλά για να γιορτάσουν μια επέτειο ή για όποιον άλλο λόγο επιθυμούν. Μετά από κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, θα επανέρχεται η εικόνα που είχαν θέσει αρχικά ως βασική.
  • Προσαρμόσιμος χώρος στην κορυφή του προφίλ: η νέα αυτή δυνατότητα δίνεται στους χρήστες προκειμένου να επιλέγουν τι πληροφορίες/πεδία θέλουν να βλέπουν οι άλλοι για αυτούς ενώ προστέθηκε και το πεδίο Bio
  • Η εικόνα του προφίλ μεγαλώνει και τοποθετείται στο κέντρο: το Facebook θεωρεί ότι έτσι δίνει περισσότερη έμφαση στον χρήστη.

Η τελευταία αλλαγή έχει να κάνει με την εμφάνιση των φίλων και των φωτογραφιών στην κορυφή, κάτω από τις πληροφορίες του κάθε χρήστη.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει δρομολογήσει τις αλλαγές για τους κατόχους iOS συσκευών σε Βρετανία και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα τις δουν ζωντανά και οι υπόλοιποι users.

Πηγή: newsroom.fb.com

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑