Εκδικητικό πορνό στο Twitter; Όχι πια!

Ημ/νία: 12 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter είναι το Κοινωνικό Δίκτυο με την περισσότερη κριτική το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το online bullying και γενικά τις απειλές μεταξύ των χρηστών. Το παραδέχτηκε μάλιστα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, ο Dick Costolo, ο οποίος πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Όπως φαίνεται, όμως, το πρώτο βήμα για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος έγινε σήμερα.

twitter

Στους όρους της πολιτικής απορρήτου του Twitter προστέθηκε πλέον η φράση «Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε οικείες φωτογραφίες ή βίντεο που τραβήχτηκαν ή διανεμήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου (που προβάλλεται)». Αυτό σημαίνει πως χρήστες οι οποίοι αναρτούσαν έως τώρα εκδικητικό πορνό περιεχόμενο για τους (πρώην) συντρόφους τους, θα δέχονται αναφορές και θα κλειδώνεται το προφίλ τους έως ότου διαγράψουν το περιεχόμενο. Τα προηγούμενα, μονάχα αν το άτομο που δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση για το περιεχόμενο ταυτοποιήσει τα στοιχεία του.

Τέλος, η Trust and Safety ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου θα είναι παρούσα κάθε μέρα όλες τις ώρες για να διευθετεί τέτοιου είδους ζητήματα.

Πηγή: The Verge

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑