Νέα Facebook εργαλεία για χρήστες με τάσεις αυτοκτονίας

Ημ/νία: 27 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook θέλει να αποτρέψει τις αυτοκτονίες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς για την ψυχική υγεία, ξεκινά να λανσάρει νέα εργαλεία για την αποτροπή αυτοκτονιών.

Facebook Suicide-Prevention Tools

Ξεκινώντας από την Αμερική, οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί σύντομα να αναφέρει μια δημοσίευση η οποία θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για αυτοκτονικές τάσεις ενός άλλου χρήστη, με την ομάδα του Facebook να αναθεωρεί την αναφορά και να λαμβάνει μέτρα σε περίπτωση επιβεβαίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης με τις αυτοκτονικές τάσεις θα δέχεται ένα προσωπικό μήνυμα από το Facebook, αναφέροντας του πως «ένας φίλος νομίζει ότι μπορεί να περνάτε μια δύσκολη φάση και μας ζήτησε να εξετάσουμε μια πρόσφατη δημοσίευση σας.». Τότε, ο χρήστης μπορεί είτε να δει ποιο post είναι αυτό που ώθησε τον άλλο χρήστη να κάνει την αναφορά ή να συνεχίσει.

Η ομάδα του Facebook δηλώνει στον χρήστη πως «δεν είναι μόνος και πως η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται για πολλούς κάθε μήνα.», με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να μιλήσει σε κάποιον (φίλο ή ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις) ή να δεχτεί tips και υποστήριξη για την κατάσταση του, ώστε να το ξεπεράσει.

Τέλος, λόγω της ευαισθησίας του θέματος, ο τρόπος έκφρασης σε όλη την προηγούμενη διαδικασία έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους οργανισμούς Forefront, Now Matters Now, the National Suicide Prevention Lifeline, Save.org.

Πηγή: FB Safety

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑