Σύντομα, 1 στα 20 tweets θα αποτελεί διαφήμιση!

Ημ/νία: 16 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Κατά τη διάρκεια ενός Συνεδρίου της Goldman Sachs με επενδυτές τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, ο Dick Costolo, Διευθύνων Σύμβουλος της Twitter, αποκάλυψε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους αναμένονται να αυξηθούν τα διαφημιστικά έσοδα του Κοινωνικού Δικτύου.

Twitter Dick Costolo

Όπως αποκάλυψε, μέσα στα σχέδια είναι η αύξηση των διαφημίσεων στην αρχική σελίδα των χρηστών, με 1 στα 20 tweets να αποτελεί διαφήμιση, ποσοστό δηλαδή 5%. Αν σας φαίνεται αρκετό, αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο ποσοστό διαφημίσεων ακολουθεί και το Facebook, με τη μόνη διαφορά πως ίσως το ανθρώπινο μάτι το αντιλαμβάνεται διαφορετικά λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους δημοσιεύσεων στο Facebook. Αυτή τη στιγμή, περίπου 1 στα 25 με 30 tweets αποτελεί διαφήμιση.

Περισσότερα έσοδα αναμένονται επίσης να αποκτηθούν και μέσα από τα βίντεο, από διάφορες συνεργασίες όπως αυτή με την Google, καθώς και με την διάθεση διαφημίσεων εκτός του Twitter. Κρίνοντας από τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ο διπλασιασμός των εσόδων για το 4ο τρίμηνο του 2014 έχει θέσει γερές βάσεις για ακόμα καλύτερη πορεία μέσα στο 2015.

Πηγή: NYTimes

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑