Τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το 4ο τρίμηνο του 2014

Ημ/νία: 30 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα νούμερα, όπως κάνουμε άλλωστε για κάθε τρίμηνο.

Ξεκινώντας με το σύνολο των χρηστών, το Facebook επισκέπτονται κάθε μήνα πλέον 1,39 δισ. άνθρωποι, με τους μηνιαίους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να συνδεθούν να φτάνουν τους 1,19 δις. Καθημερινά συνδέθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2014 κατά μέσο όρο 890 εκατ. άνθρωποι, ενώ μέσω κινητών συσκευών 745 εκατ. άνθρωποι.

Περνώντας στα οικονομικά νούμερα του Facebook, τρίμηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος του 2014 έκλεισε με έσοδα 3,85 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 3,59 δισ. δολάρια προήλθαν από τις διαφημίσεις. Αξίζει να τονίσουμε πως το 69% των διαφημιστικών εσόδων προήλθε από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Τέλος, τα ετήσια έσοδα του Facebook για το 2014 ανήλθαν σε 12,47 δισ. δολάρια, νούμερο αυξημένο κατά 58% σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2013.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, δείτε τα παρακάτω γραφήματα και επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook Investors.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Τα οικονομικά αποτελέσματα του LinkedIn για το 4ο τρίμηνο του 2014
2) Τα οικονομικά αποτελέσματα του Twitter για το 4ο τρίμηνο του 2014

FB Advertising Revenue by User Geography

FB Average Revenue per User (ARPU)

FB Daily Active Users (DAUs)

FB Mobile Daily Active Users (Mobile DAUs)

FB Mobile-Only Monthly Active Users (Mobile-Only MAUs)

FB Monthly Active Users (MAUs)

FB Revenue by User Geography

FB Revenue

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑