Ο Mark Zuckerberg στο 3ο Facebook Q&A απαντά σε 17 ερωτήσεις των χρηστών!

Ημ/νία: 16 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, του Facebook, βρέθηκε πριν δύο ημέρες στην Κολομβία όπου διεξήγαγε το 3ο του Q&A with Mark παρέα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του internet.org στη συγκεκριμένη χώρα.

mark zuckerberg 3rd facebook q and a

Μέσα σε περίπου μια ώρα απάντησε συνολικά σε 17 ερωτήσεις των παρευρισκομένων και όσων είχαν δημοσιεύσει τις ερωτήσεις τους online. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ερωτήσεις και τα σημεία απαντήσεων τους, καθώς επίσης και το βίντεο στο τέλος. Τέλος, μην ξεχάσετε να δείτε τα δύο προηγούμενα Q&A στις 7 Νοεμβρίου 2014 και 12 Δεκεμβρίου 2014.

1) Πώς μπορούμε να φέρουμε δωρεάν πρόσβαση στο internet σε χώρες όπως η Κολομβία, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ακόμα δύσκολη υπόθεση; (απάντηση στο 2:43)

2) Μπορείτε να εγκαταστήσετε μία επιλογή “I’ve read this”, έτσι ώστε να μην συνεχίσουμε να βλέπουμε δημοσιεύσεις τις οποίες έχουμε ήδη διαβάσει αρκετές φορές; (απάντηση στο 6:56)

3) Δεν έχεις μιλήσει ποτέ για θέματα όπως τον πόλεμο του Ιράκ ή για την Παλαιστίνη, δείχνοντας έτσι πως έχεις μία ουδέτερη στάση απέναντι στα γεγονότα αυτά, κάτι το οποίο το δεχόμαστε. Μετά όμως αναφέρθηκες στην τρομοκρατική επίθεση στην Γαλλία. Θες να μας εξηγήσεις γιατί επιλέγεις να μην σχολιάσεις άλλα αντίστοιχα γεγονότα; (απάντηση στο 10:14)

4) Θα παραβίαζε ποτέ το Facebook νόμους μιας χώρας, οι οποίοι για παράδειγμα εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου, έτσι ώστε να ενδυνάμωνε τους πολίτες της να αλλάξουν; (απάντηση στο 13:50)

5) Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά με το Facebook και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας ζωντανές σε χρόνο υπηρεσίες; (απάντηση στο 18:35)

6) Ποιος πιστεύεις θα είναι ο ρόλος των ανθρώπων του Facebook στη σύνδεση (στο ίντερνετ) όλων των ανθρώπων στον κόσμο και πώς μπορούμε εμείς που είμαστε εδώ να βοηθήσουμε; (απάντηση στο 20:43)

7) Πόσα πιστεύεις ότι γνωρίζεις για την Κολομβία; (απαντήσεις στο 23:08)

8) Πώς μπορούν άνθρωποι με μικρό εισόδημα, όπως για παράδειγμα σε φτωχές χώρες, να αποκτήσουν smartphones; (απάντηση στο 24:40)

9) Με το internet.org προσπαθείτε να συνδέσετε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε χώρες όμως με προβλήματα στη συνδεσιμότητα, πόσο καλή θα είναι η εμπειρία χρήσης; (απάντηση στο 27:55)

10) Υπάρχει κάτι που πιστεύεις για το Facebook και οι άνθρωποι διαφωνούν με αυτό ή δεν το πιστεύουν; (απάντηση στο 30:36)

11) Το bullying είναι ένα διεθνές πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται κυρίως στα Κοινωνικά Δίκτυα. Είστε διατεθειμένοι στο Facebook να κυκλοφορήσετε επιλογή για μαρκάρισμα bullying δημοσιεύσεων; (απάντηση στο 33:11)

12) Το Facebook κυκλοφόρησε έναν τρόπο εύρεσης χαμένων παιδιών στις ΗΠΑ. Είστε διατεθειμένοι να το κάνετε και σε άλλες χώρες; (απάντηση στο 36:03)

13) Ποια ήταν η ακριβής στιγμή στην οποία εμπνεύστηκες να δημιουργήσεις το Facebook; (απάντηση στο 37:56)

14) Πώς μπορείς και διατηρείς το πάθος σου για το Facebook και δεν βαριέσαι; Κάποιοι άλλοι ίσως πουλούσαν την επιχείρηση μετά από τόσο καιρό. (απάντηση στο 41:00)

15) Πώς φαντάζεσαι το Facebook σε 10 χρόνια από τώρα, με τεχνολογίες όπως τα Google Glasses να χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα μας; (απάντηση στο 43:29)

16) Το Facebook, το WhatsApp και γενικότερα τα Social Media συνδέουν τους ανθρώπους, όμως μήπως πιστεύεις ότι παράλληλα τους αποσυνδέουν από την πραγματικότητα, από τον φυσικό κόσμο; (απάντηση στο 48:13)

17) Καθημερινά διαβάζουμε ή παρακολουθούμε online επιθέσεις σε διάφορες υπηρεσίες. Τι πιστεύεις εσύ για την ασφάλεια των χρηστών στο Facebook; (απάντηση στο 51:11)

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑