Το YouTube δοκιμάζει δική του λειτουργία δημιουργίας GIFs!

Ημ/νία: 15 Δεκεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα YouTube βίντεο είναι μία πολύ καλή πηγή για δημιουργία GIF εικόνων, δηλαδή κινούμενων εικόνων οι οποίες μπορούν να δημοσιευθούν σε tumblr blogs, στο Pinterest, στο Twitter, στο Google+ και γενικά στο ίντερνετ.

Υπάρχουν διάφορες τρίτες υπηρεσίες για μετατροπή ενός YouTube βίντεο σε GIF εικόνα, όπως για παράδειγμα η GifYouTube. Πλέον, μαθαίνουμε πως η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο δοκιμάζει δική της λειτουργία δημιουργίας GIF εικόνων από τα βίντεο.

YouTube tests GIF creator

Προς το παρόν, η λειτουργία δημιουργίας GIF εικόνων δοκιμάζεται σε πολύ λίγα κανάλια, με ένα από αυτά να είναι το Good Mythical Morning. Αν επισκεφθείτε ένα βίντεο του καναλιού και πατήσετε από κάτω από το βίντεο την επιλογή «Κοινή χρήση» (Share), τότε στις νέες επιλογές που θα εμφανιστούν θα δείτε την επιλογή «GIF».

Στη συνέχεια η διαδικασία δημιουργίας της κινούμενης εικόνας είναι πολύ απλή. Επιλέγετε σημείο έναρξης και λήξης, με την ελάχιστη διαφορά να είναι μισό δευτερόλεπτο (0:00.5) και τη μέγιστη διαφορά να είναι 6 δευτερόλεπτα (0:06.0). Επίσης, έχετε τη δυνατότητα μέσα από δύο πλαίσια να προσθέσετε, εφόσον το επιθυμείτε, κείμενο στο πάνω μέρος ή/και στο κάτω μέρος του GIF, μετατρέποντας το σε meme.

Πατώντας την επιλογή «Δημιουργία GIF», το YouTube δημιουργεί την κινούμενη εικόνα και σας δίνει έναν σύνδεσμο ο οποίος οδηγεί απευθείας σε αυτήν, καθώς επίσης και κώδικα html για ενσωμάτωση του GIF σε κάποιο site, με την εικόνα στην περίπτωση αυτή να οδηγεί με κλικ στο YouTube βίντεο.

youtube tests gif creator

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑