Ο Mark Zuckerberg απαντά για 2η φορά στις ερωτήσεις των χρηστών! [βίντεο]

Ημ/νία: 12 Δεκεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ξημερώματα της Παρασκευής σε ώρα Ελλάδος, ο Mark Zuckerberg βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Facebook μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους, απαντώντας τόσο στις δικές τους ερωτήσεις, όσο και στις ερωτήσεις οι οποίες είχαν δημοσιευτεί στη σελίδα Q&A with Mark.

Mark Zuckerberg 2nd Q&A

Είναι η δεύτερη φορά που ο ιδρυτής του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου απαντά σε απορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο, καθώς το είχε ξανά κάνει στις 7 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Mark Zuckerberg στο 3ο Facebook Q&A απαντά σε 17 ερωτήσεις των χρηστών!

Ακολουθούν πρώτα όλες οι ερωτήσεις και τα χρονικά σημεία απαντήσεων τους, και στο τέλος το βίντεο με όλο το event.

1) α) Έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με την προσθήκη ενός dislike button; β) Δεδομένου ότι ξεκινάμε μια δική μας εταιρία, έχεις να μας δώσεις κάποια συμβουλή την οποία εύχεσαι να είχες όταν ξεκινούσες το Facebook; (απάντηση στο 2:50)

2) Το Facebook έχει γίνει συνώνυμο με το χάσιμο χρόνου, την έλλειψη παραγωγικότητας, κλπ. Πώς πιστεύεις πως μπορεί να κάνει τη μετάβαση σε ένα πιο παραγωγικό δυναμικό μέσο; (απάντηση στο 6:23)

3) Γιατί δε μπορώ να αλλάξω το username μου; (απάντηση στο 8:45)

4) Δεδομένου των διαφόρων γεγονότων με την αστυνομία στην Αμερική, ποιος είναι ο ρόλος των Social Media και του περιεχομένου τους ώστε να φέρουν πιο κοντά τις κοινότητες ανθρώπων; (απάντηση στο 12:00)

5) Το Facebook μπορεί και ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και στον δημόσιο τομέα; (απάντηση στο 18:15)

6) Υπάρχουν πάρα πολλές ενημερώσεις στον τομέα του απορρήτου του Facebook, τις οποίες δεν προλαβαίνουμε να τις παρακολουθούμε. Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ενημερώσεις; (απάντηση στο 22:13)

7) α) Αναμένεται το Facebook να επαναφέρει τη διαδικασία των puzzles για τους υποψήφιους εργαζομένους; β) Πώς το Facebook βοηθά σε κοινωνικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα την οικονομική ανισότητα; (απαντήσεις στο 26:20)

8) Υπάρχουν φήμες πως το Facebook αναμένεται να βοηθήσει τους νέους στην κοινότητα την οποία εδρεύει, ισχύει κάτι τέτοιο; (απάντηση στο 30:17)

9) α) Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας μερικές προσωπικές συνήθειες οι οποίες σε βοήθησαν να πετύχεις; β) Τι συμβουλές θα έδινες στο νεότερο εαυτό σου; (απάντηση στο 33:50)

10) Mark, τι σου αρέσει να βάζεις στην πίτσα; (απάντηση στο 38:33)

11) Υπάρχει πολλή ώθηση προς τον προγραμματισμό. Πώς αυτός βοηθά το Facebook και τι οδηγεί εσένα προσωπικά προς τον προγραμματισμό; (απάντηση στο 39:12)

12) Η έξυπνη αναζήτηση του Facebook, το λεγόμενο Graph Search, είναι διαθέσιμη μονάχα στα Αγγλικά. Θα γίνει μελλοντικά διαθέσιμη και σε άλλες γλώσσες, όπως για παράδειγμα στα Ισπανικά; (απάντηση στο 42:22)

13) Ανέφερες προηγουμένως πως θες να βοηθήσεις την κοινότητα, υπάρχουν κάποια σχέδια για βοήθεια οργανισμών όπως οι Girl Scouts και Boy Scouts; (απάντηση στο 45:01)

14) Πώς το Facebook τρέχει τα διάφορα πειράματα στους χρήστες και ισοκατανομεί τις ανάγκες του με τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν; (απάντηση στο 49:25)

15) Ο στόχος του Facebook είναι να ενώσει όλους τους ανθρώπους, όμως πολλές φορές τους μετατρέπει σε αντικοινωνικούς στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν σκέψεις για βοήθεια στις πραγματικές σχέσεις των ανθρώπων; (απάντηση στο 55:13)

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑