Το Facebook μειώνει τα posts σελίδων με έντονη προώθηση από την Αρχική Σελίδα

Ημ/νία: 15 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook ρώτησε τους χρήστες τι θέλουν να βλέπουν στην Αρχική Σελίδα τους και εκείνοι απάντησαν λιγότερο προωθητικό περιεχόμενο. Τότε, μετά από έρευνα βγήκε το συμπέρασμα πως αρκετοί χρήστες ενοχλούνται περισσότερο από κάποιες πολύ προωθητικές δημοσιεύσεις Facebook σελίδων, παρά από τις διαφημίσεις. Επόμενη κίνηση λοιπόν, ήταν να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

facebook

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2015, δημοσιεύσεις σελίδων οι οποίες ζητούν έντονα από χρήστες να αγοράσουν ένα προϊόν ή να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή, να συμμετάσχουν σε προσφορές ή κληρώσεις, και τέλος δημοσιεύσεις οι οποίες ξανά χρησιμοποιούν ίδιο περιεχόμενο από τις διαφημίσεις, θα εμφανίζονται ολοένα και λιγότερο στην Αρχική Σελίδα των χρηστών. Πρόκειται για ακόμη μία αλλαγή στη σειρά άρθρων «News Feed FYI», μέσω της οποίας το Facebook ενημερώνει για τις αλλαγές στην Αρχική Σελίδα.

Δύο παραδείγματα τέτοιων δημοσιεύσεων είναι τα παρακάτω.

facebook bad promotional post

facebook bad promotional post

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑