Νέα σελίδα και συνδρομητική υπηρεσία για τη μουσική στο YouTube!

Ημ/νία: 13 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι χρήστες του YouTube παρακολουθούν, διαμοιράζονται, δημιουργούν και διασκευάζουν μουσική συνεχώς. Αν ανατρέξει κανείς στα δημοφιλέστερα βίντεο, θα παρατηρήσει πως 9 στα 10 βίντεο είναι μουσικά! Η μουσική είναι σημαντική στη δημοφιλέστερη υπηρεσία βίντεο, κάτι το οποίο οδήγησε στη δημιουργία νέας σελίδας και συνδρομητικής υπηρεσίας.

Νέα σελίδα YouTube Μουσική

youtube music

Αν επισκεφθείτε σήμερα το YouTube, θα παρατηρήσετε τη νέα επιλογή «Μουσική» (Music) στο πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα από τις επιλογές «Αξιόλογα βίντεο» και «Οι συνδρομές μου». Η νέα σελίδα είναι διαθέσιμη τόσο στη web έκδοση του YouTube, όσο και στις Android και iOS εφαρμογές του.

Η σελίδα «Μουσική» προσφέρει στους χρήστες προσωπικές προτάσεις βίντεο βάσει των καλλιτεχνών των οποίων τα τραγούδια ακούν περισσότερο, προβάλλει μουσικά βίντεο από κανάλια στα οποία είναι συνδρομητές, playlists με μουσική την οποία έχουν δημιουργήσει, μουσικά βίντεο τα οποία έχουν αναπαράγει στο παρελθόν, καθώς επίσης και δημοφιλή μουσικά βίντεο στο YouTube ανά είδος μουσικής και των τελευταίων ημερών.

YouTube Music Key

Τέλος, σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους στο YouTube album καλλιτεχνών. Χρήστες οι οποίοι θα αναζητούν έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη, ίσως να βλέπουν μία επιλογή για να ακούσουν όλα τα τραγούδια ενός album του, μέσα από μουσικά βίντεο.

Νέα συνδρομητική υπηρεσία YouTube Music Key

Οι φήμες τελικά είχαν δίκιο, αφού από τα μέσα Αυγούστου γνωρίζουμε για την υπηρεσία YouTube Music Key, η οποία κυκλοφόρησε επίσημα σε δοκιμαστική (beta) λειτουργία. Με μηνιαία συνδρομή στα $7.99 (δε γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές ποσό για ευρώ), οι χρήστες μπορούν να αναπαράγουν μουσική στο YouTube χωρίς διαφημίσεις, offline και στο παρασκήνιο. Επίσης, η συνδρομή παρέχει πρόσβαση στα πάνω από 30 εκατ. μουσικά κομμάτια του Google Play Music.

Το YouTube Music Key θα γίνει αρχικά διαθέσιμο σε συγκεκριμένους χρήστες-fans της μουσικής μέσω προσκλήσεων στα email τους, και μελλοντικά σε όλους τους χρήστες.

Πηγή: Official Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑