Πώς να ρυθμίσετε εύκολα τι θέλετε να βλέπετε στη Facebook Αρχική Σελίδα σας

Ημ/νία: 8 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook ανακοίνωσε περισσότερους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται το περιεχόμενο της Αρχικής Σελίδας τους. Οι νέες επιλογές έχουν ήδη ξεκινήσει να διανέμονται σε όλους τους χρήστες, τόσο στη web έκδοση όσο και στις mobile εφαρμογές του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου.

Μία νέα επιλογή με ονομασία «Διαχείριση Ενημερώσεων» (News Feed Settings) αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσω του εικονιδίου με τις τρεις γραμμές στις mobile εφαρμογές και μέσω του εικονιδίου στο πάνω δεξί μέρος της web έκδοσης, μέσω δηλαδή των δύο εικονιδίων οι οποίες οδηγούν στις επιλογές ρυθμίσεων.

Facebook what you see in news feed

Αυτή η νέα επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποιων χρηστών, σελίδων και ομάδων το περιεχόμενο βλέπουν περισσότερο στην αρχική σελίδα τους, και με ένα πάτημα/κλικ μπορούν είτε να επιλέξουν να σταματήσουν να βλέπουν περιεχόμενο από συγκεκριμένους χρήστες, σελίδες και ομάδες, είτε να ξεκινήσουν να δέχονται και πάλι περιεχόμενο από χρήστες, σελίδες και ομάδες τα οποία κάποτε είχαν επιλέξει να μη βλέπουν.

Οι χρήστες επιλέγουν τις πηγές από τις οποίες θέλουν να δέχονται δημοσιεύσεις και όχι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις αυτών τις οποίες θέλουν να βλέπουν. Το Facebook παραμένει εκείνος ο παράγοντας ο οποίος επιλέγει τι είναι καλό να βλέπει ο χρήστης και τι όχι.

Facebook what you see in news feed

Μία ακόμη αλλαγή η οποία αφορά τις δημοσιεύσεις της Αρχικής Σελίδας εντοπίζεται στο βελάκι πάνω δεξιά από κάθε δημοσίευση. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ότι δε θέλει να βλέπει μια συγκεκριμένη δημοσίευση και το Facebook θα του προτείνει στη συνέχεια να βλέπει λιγότερες δημοσιεύσεις από το συγκεκριμένο χρήστη. Με πάτημα/κλικ στην τελευταία επιλογή, το Facebook θα προτείνει τελικά στο χρήστη επιλογή για να σταματήσει να βλέπει δημοσιεύσεις από το συγκεκριμένο χρήστη. Φυσικά, η φιλία δύο χρηστών δεν επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις αυτές.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑