Περισσότερη ασφάλεια για τους Facebook χρήστες με σύνδεση μέσω του Tor

Ημ/νία: 1 Νοεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, τo Tor είναι ένα σύστημα το οποίο δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα ανωνυμίας στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν για να δυσκολεύουν την ανίχνευση της διαδικτυακής δραστηριότητας τους, με σκοπό να προστατεύσουν την ατομική ελευθερία και την ιδιωτικότητα τους.

Facebook Tor

Εγκαθιστώντας τον Tor Browser και πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Facebook, οι χρήστες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα λόγω της ανώνυμης σύνδεσης, όπως για παράδειγμα όταν το Facebook νομίζει πως πρόκειται για hack και κλειδώνει τους λογαριασμούς.

Από εδώ και στο εξής, οι χρήστες του Tor μπορούν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο https://facebookcorewwwi.onion/ για να συνδέονται στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο. Ο σύνδεσμος δε λειτουργεί σε άλλους browsers, παρά μόνο μέσω του Tor Browser.

Με τον τρόπο αυτό, το Facebook συμμετέχει στο λεγόμενο Deep Web, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέονται με περισσότερη ασφάλεια στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Πηγή: Protect the Graph FB Page

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Threatpost.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑