Κοντά στους προγραμματιστές το Twitter με τη νέα πλατφόρμα Fabric

Ημ/νία: 25 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Twitter ανακοίνωσε στο συνέδριο Flight τη νέα mobile πλατφόρμα με ονομασία Fabric, μέσω της οποίας οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές με σταθερότητα, διανομή, έσοδα και ταυτότητα.

Twitter Fabric

Η πλατφόρμα Fabric αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

– Crashlytics Kit

Twitter Fabric - Crashlytics Kit

Μέσω του Crashlytics Kit, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να εντοπίζουν διάφορα bugs και να τα διορθώνουν, έτσι ώστε οι εφαρμογές τους να μην κρασάρουν. Μέσα σε 30 ημέρες χρήσης, το Crashlytics αναγνώρισε πάνω από 5,5 δις περιπτώσεις εφαρμογών με απροσδόκητο τερματισμό. Επίσης, το Crashlytics Kit περιέχει τα εργαλεία Beta και Answers, μέσω των οποίων οι προγραμματιστές μπορούν να δέχονται feedback πριν το επίσημο λανσάρισμα και analytics σε ζωντανή ροή, αντίστοιχα.

– Twitter Kit

Μέσω του Twitter Kit, οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν το Κοινωνικό Δίκτυο μέσω τριών προϊόντων:

— Native Tweet embeds: Η εισαγωγή tweets σε εφαρμογές έγινε πλέον εύκολη υπόθεση με χρήση λίγων γραμμών κώδικα.

Twitter Fabric - Native Tweet embeds

— Tweet composer: Η κοινοποίηση στο Twitter στοιχείων μιας εφαρμογής έγινε επίσης εύκολη.

Twitter Fabric - Tweet composer

— Sign in with Twitter: Η σύνδεση ενός χρήστη με τον Twitter λογαριασμό του σε μια εφαρμογή ανανεώθηκε και είναι πιο εύκολη από ποτέ.

– MobPub Kit

Twitter Fabric - MobPub Kit

Το τρίτο μέρος της πλατφόρμας Fabric, το MobPub Kit, περιέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουν οι προγραμματιστές να αποκτήσουν έσοδα με χρήση διαφημίσεων στις εφαρμογές τους.

Τέλος, η πλατφόρμα Fabric περιέχει ένα επίσης νέο εργαλείο με ονομασία Digits, μέσω του οποίου η ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου επιθυμεί να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης, τα usernames και τα emails, με τη χρήση του αριθμού κινητού τηλεφώνου των χρηστών για σύνδεση σε εφαρμογές.

Πηγή: Developer Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑