Οι Google+ χρήστες και σελίδες απέκτησαν λειτουργία δημοσκοπήσεων!

Ημ/νία: 9 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πραγματοποιώντας πριν από λίγο μία επίσκεψη στο Google+, παρατήρησα πως μία νέα λειτουργία έκανε την εμφάνιση της στο πλαίσιο δημοσίευσης. Η λειτουργία αυτή έχει να κάνει με τη δημιουργία δημοσκοπήσεων (polls), κάτι το οποίο το περιμέναμε μετά την εξαγορά της Polar από τη Google.

Google Plus Polls

Τόσο οι χρήστες όσο και οι σελίδες, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργούν δημοσκοπήσεις και να ρωτούν τους followers τους (και μη) για οτιδήποτε τους απασχολεί. Πατώντας την επιλογή «Δημοσκόπηση», το πλαίσιο το οποίο εμφανίζεται είναι γνωστό σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα την υπηρεσία Polar.

Google Plus Polls

Αρχικά, υπάρχει το πλαίσιο στο οποίο ο χρήστης ή η σελίδα μπορεί να περιγράψει την ερώτηση. Στη συνέχεια, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης μιας εικόνας ή περισσότερων (μία για κάθε απάντηση), οι οποίες θα συνοδεύουν την ερώτηση, έχοντας μάλιστα και λειτουργία για περικοπή ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο πλαίσιο. Τέλος, ακολουθούν οι πιθανές επιλογές/απαντήσεις, οι οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο, με μέγιστη επιλογή τις πέντε.

Google Plus Polls

Η τελική μορφή μιας δημοσκόπησης περιλαμβάνει τις επιλογές/απαντήσεις εντός της εικόνας, εφόσον αυτή έχει επιλεγεί. Όπως φαίνεται, η ψήφος κάθε χρήστη είναι επώνυμη και φαίνεται πατώντας τον αριθμό των ψήφων πάνω από τη δημοσκόπηση και επιλέγοντας κάθε επιλογή/απάντηση. Κάθε χρήστης μπορεί να αλλάξει απάντηση όποτε το επιθυμεί.

Τέλος, η δημιουργία δημοσκόπησης ακολουθεί κανονικά τους κανόνες δημοσίευσης του Google+, κάτι το οποίο σημαίνει πως ορίζετε το κοινό που μπορεί να δει μια συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Update: Η επίσημη ανακοίνωση της νέας λειτουργίας.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑