Πώς να μετατρέψετε ένα YouTube βίντεο σε κινούμενο GIF

Ημ/νία: 2 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα κινούμενα GIF είναι αρκετά δημοφιλή στα Social Media, αν και δεν υποστηρίζονται σε όλα. Τι κι αν το Facebook δεν τα υποστηρίζει; Ta GIF υποστηρίζονται σε Twitter, Google+, Pinterest και Tumblr.

youtube videos to gif

Το YouTube είναι γεμάτο βίντεο τα οποία εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε κινούμενες GIF εικόνες χρησιμοποιώντας το εργαλείο GifYouTube. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεκινήσει κάποιος χρήστης τη μετατροπή.

Ο πρώτος -και πιο εύκολος- είναι στη σελίδα ενός YouTube βίντεο να γίνει επεξεργασία του συνδέσμου. Για παράδειγμα, αν στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=br4tnE425y0 προστεθεί η λέξη gif πριν τη λέξη youtube, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι https://www.gifyoutube.com/watch?v=br4tnE425y0, τότε αυτόματα ο χρήστης μεταφέρεται στη σελίδα έναρξης της μετατροπής του βίντεο σε GIF.

Ο δεύτερος τρόπος -και πιο χρονοβόρος- είναι ο χρήστης να επισκεφθεί την υπηρεσία GifYouTube και να κάνει επικόλληση το σύνδεσμο ενός YouTube βίντεο στο πλαίσιο που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα.

gifyoutube

Στη συνέχεια, στη σελίδα μετατροπής του βίντεο σε GIF, ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει από τη μπάρα του βίντεο το σημείο έναρξης και να κάνει παύση στο βίντεο, να δώσει αν θέλει έναν τίτλο στο GIF του στο πλαίσιο «Title» και να ορίσει τη χρονική διάρκεια του GIF από 1 έως 15 δευτερόλεπτα. Κατά την επιλογή της χρονικής διάρκειας, το βίντεο θα ξεκινήσει την αναπαραγωγή για όσο χρονικό διάστημα επιλέξει ο χρήστης, έτσι ώστε να ενημερώσει το χρήστη για το πώς θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, ο χρήστης πατάει την επιλογή «CREATE GIF».

gifyoutube

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο χρήστης μεταφέρεται στη σελίδα του GIF, έχοντας ως επιλογή να αποθηκεύσει το GIF κάνοντας δεξί κλικ σε αυτό και «αποθήκευση εικόνας ως», ή να κάνει αντιγραφή το σύνδεσμο κάτω από το GIF για να το διαμοιράσει στα Social Media ή να το στείλει σε κάποιον φίλο.

Ιδού το GIF το οποίο δημιούργησα εγώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το YouTube δοκιμάζει δική του λειτουργία δημιουργίας GIFs!

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑