Το LinkedIn βοηθάει τους μαθητές με τρία νέα εργαλεία αναζήτησης σπουδών

Ημ/νία: 1 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο προβληματισμός των περισσότερων μαθητών όταν τελειώνουν το σχολείο αφορά την επιλογή σπουδών για το εργασιακό τους μέλλον. Σε αυτή την ηλικία η επιλογή είναι δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη άποψη και αφήνονται στην τύχη. Το LinkedIn ανακοίνωσε τρία νέα εργαλεία αναζήτησης για τους μαθητές, βοηθώντας τους στην επιλογή πανεπιστημίου και τομέα σπουδών.

LinkedIn University Outcome Rankings

linkedin university rankings

Το πρώτο εργαλείο διαχωρίζει διάφορες καριέρες, όπως designers, marketers, software developers κλπ, και βοηθάει τους χρήστες ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο Πανεπιστήμιο για την καριέρα που επιθυμούν. Η επιλογή των Πανεπιστημίων αφορά προς το παρόν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Τα αποτελέσματα του εργαλείου βασίζονται στα δεδομένα των χρηστών του επαγγελματικού Κοινωνικού Δικτύου, συγκρίνοντας τις εργασιακές εμπειρίες τους με τις σπουδές τους.

LinkedIn University Finder

linkedin university finder

Το δεύτερο εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πρώτα τον τομέα σπουδών με τον οποίο θέλουν να ασχοληθούν, στη συνέχεια την εταιρία στην οποία θα ήθελαν να εργαστούν και τέλος την τοποθεσία διαμονής που θα ήθελαν να έχουν. Τα αποτελέσματα δείχνουν τα πιο κατάλληλα Πανεπιστήμια, οι απόφοιτοι των οποίων πληρούν τις προηγούμενες προϋποθέσεις.

LinkedIn Decision Boards

linkedin decision boards

Τέλος, το τρίτο εργαλείο επιτρέπει στους μαθητές να δημοσιεύουν το σκεπτικό τους σχετικά με τον τομέα σπουδών ή/και το Πανεπιστήμιο τα οποία σκέφτονται να επιλέξουν, δημιουργώντας ένα πλαίσιο στο οποίο θα δέχονται συμβουλές από φίλους και μη πάνω στην απόφαση τους.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ένα ακόμη παλαιότερο εργαλείο το οποίο είχε ανακοινώσει το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο, και δεν είναι άλλο από το Field of Study Explorer, το οποίο ολοκληρώνει το γκρουπ εργαλείων για μαθητές και φοιτητές.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑