Facebook: «Τίποτα δεν αλλάζει στο διαμοιρασμό τοποθεσίας για iOS 8»

Ημ/νία: 20 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η έλευση του λειτουργικού iOS 8 έφερε μία αλλαγή στις ρυθμίσεις διαμοιρασμού της τοποθεσίας των χρηστών, η οποία φαίνεται πως αναστάτωσε πολλούς Facebook χρήστες, με την ομάδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου να κυκλοφορεί ανακοίνωση σχετικά με αυτό.

facebook location sharing for ios 8

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το iOS 7 η ρύθμιση του λειτουργικού σχετικά με το διαμοιρασμό τοποθεσίας του χρήστη ήταν «On» και «Off». Στο iOS 8, η ίδια ρύθμιση άλλαξε επιλογές και πλέον όσοι χρήστες είχαν ως επιλογή το «on», αυτόματα άλλαξαν στην επιλογή «Always», ενώ επίσης υπάρχουν και οι επιλογές «While Using the App» και «Never».

Αυτό σημαίνει πως το Facebook θα αποθηκεύει συνεχώς στοιχεία για την τοποθεσία του χρήστη; Όχι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το Facebook για iOS θα συνεχίσει να λαμβάνει πληροφορίες για την τοποθεσία του χρήστη όσο εκείνος χρησιμοποιεί την εφαρμογή, εκτός κι αν ο χρήστης ενεργοποιήσει κάποια λειτουργία η οποία απαιτεί τη συνεχή λήψη της τοποθεσίας του, όπως το «Nearby friends». Τότε, και μόνο τότε, το Facebook θα λαμβάνει την τοποθεσία του χρήστη στο παρασκήνιο, ακόμη κι όταν ο χρήστης δε χρησιμοποιεί την εφαρμογή του Κοινωνικού Δικτύου.

Τέλος, για εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν λειτουργίες οι οποίες απαιτούν τη λήψη τοποθεσίας του χρήστη στο παρασκήνιο, όπως για παράδειγμα το FB Messenger ή το Instagram, τότε η ρύθμιση του iOS 8 για το διαμοιρασμό της τοποθεσίας του χρήστη θα είναι στην επιλογή «While Using the App».

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑