TODO: Νέα συνεργασία για το ανοικτό λογισμικό ανακοίνωσε το Facebook

Ημ/νία: 17 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο συνέδριο @Scale 2014 ανακοινώθηκε δια στόματος James Pearce, μηχανικού του Facebook πάνω στα Open Source προγράμματα, μία νέα συνεργασία επιχειρήσεων με ονομασία TODO. Τα τέσσερα αρχικά γράμματα προέρχονται από τη φράση «Talk Openly, Develop Openly» και η συνεργασία μεταξύ των Facebook, Box, Dropbox, GitHub, Google, Khan Academy, Stripe, Square, Twitter, και Walmart Labs, έχει ως απώτερο σκοπό την υιοθέτηση της open source φιλοσοφίας και τη χρήση αντίστοιχων προγραμμάτων από περισσότερες επιχειρήσεις.

todo talk openly develop openly

Η συνεργασία η οποία μόλις ανακοινώθηκε δεν έχει ακόμη να δείξει αποτελέσματα στο κοινό, όμως στόχος της είναι η ενίσχυση των ήδη open source προγραμμάτων των οποίων χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις οι οποίες εμπλέκονται, η πιο εύκολη διάθεση open source προγραμμάτων σε όλες τις επιχειρήσεις, και γενικώς η αξιοποίηση του ανοικτού λογισμικού από περισσότερες επιχειρήσεις.

Πηγή: Inside Facebook

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑