Το Facebook κάνει παιχνίδι την εναλλαγή μεταξύ διαχειριστών και σελίδων!

Ημ/νία: 6 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το τελευταίο πράγμα που αντίκρισα όταν επισκέφτηκα χθες το βράδυ τη Facebook σελίδα του Social Media Life, είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες αλλαγές που έχει κάνει το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο για τους διαχειριστές σελίδων!

Facebook post attribution for page admins

Το μήνυμα που αντίκρισα βρίσκεται στην παραπάνω εικόνα. Όπως μπορείτε να δείτε, το Facebook άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές σελίδων αλλάζουν μεταξύ του προσωπικού τους προφίλ και των προφίλ των σελίδων που διαχειρίζονται, μέσα και έξω από τις σελίδες.

Facebook post attribution for page admins

Πλέον, η επιλογή βρίσκεται τόσο στο πλαίσιο δημοσίευσης, ώστε ο χρήστης να μπορεί να δημοσιεύσει στη σελίδα με το προσωπικό του προφίλ, το προφίλ της σελίδας ή το προφίλ κάποιας άλλης σελίδας την οποία διαχειρίζεται, όσο και κάτω από κάθε post, ώστε ο χρήστης να επιλέξει με ποιο προφίλ θέλει να κάνει like ή να αφήσει σχόλιο.

Έχει και συνέχεια! Κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει κάποιο προφίλ μέσω της επιλογής, τότε δεν υπάρχει ανανέωση της σελίδας, καθώς η αλλαγή γίνεται επί τόπου. Επίσης, η αλλαγή ισχύει μονάχα για το πλαίσιο δημοσίευσης ή για ένα συγκεκριμένο post και όχι παντού, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο χρήστης δε χρειάζεται να αλλάζει προφίλ και να κάνει ύστερα πάλι επαναφορά σε αυτό της σελίδας.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Η επιλογή για αλλαγή προφίλ εμφανίζεται επίσης και στην αρχική σελίδα κάτω από κάθε post όλων των σελίδων, είτε τις διαχειρίζεται ο χρήστης είτε όχι! Τέρμα οι άσκοπες επισκέψεις στη σελίδα για αλλαγή στο προσωπικό προφίλ του χρήστη ή στο προφίλ της σελίδας.

Δεν είμαι σίγουρος αν οι παραπάνω αλλαγές αφορούν δοκιμές του Facebook ή είναι κάτι το οποίο βλέπουν όλοι οι διαχειριστές σελίδων, καθώς δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Μπορείτε όσοι διαχειρίζεστε σελίδες να αφήσετε σχόλιο και να ενημερώσετε τόσο εμένα, όσο και τους υπόλοιπους αναγνώστες.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑