Το Facebook βοηθά τους χρήστες να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου

Ημ/νία: 5 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook θέλει να βοηθήσει παλαιούς και νέους χρήστες να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού τους. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι χρήστες δε συνηθίζουν να ελέγχουν τακτικά το κοινό στο οποίο προβάλλουν προσωπικές και μη πληροφορίες τους. Μερικοί δεν το ελέγχουν ποτέ.

Facebook privacy checkup

Η νέα λειτουργία «Privacy Checkup», η οποία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της τον Απρίλιο, αναμένεται σύντομα να εμφανίσει στην αρχική σελίδα όλων των χρηστών ένα πλαίσιο με τρία βήματα και τον μπλε δεινόσαυρο, τη μασκότ ασφαλείας του Facebook, όπως φαίνεται.

Στο πρώτο βήμα, οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν ή να επιβεβαιώσουν το κοινό στο οποίο θα δημοσιεύουν μελλοντικά. Στο δεύτερο βήμα, γίνεται πάλι έλεγχος του κοινού, αυτή τη φορά για κάθε μία από τις Facebook εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες. Τέλος, στο τρίτο βήμα οι χρήστες καλούνται να ρυθμίσουν/επιβεβαιώσουν το κοινό για τις προσωπικές πληροφορίες του προφίλ τους.

Facebook privacy checkup

Όσοι χρήστες κλείσουν το πλαίσιο και δεν ακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά και όσοι την ολοκλήρωσαν, μπορούν να ανοίξουν και πάλι το πλαίσιο μέσω του εικονιδίου με την κλειδαριά από το μενού στο πάνω δεξί μέρος του Facebook.

Ακολουθεί βίντεο με όλη τη διαδικασία των τριών βημάτων του privacy checkup.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑