Ξεκίνησαν οι δοκιμές χρηματοδότησης YouTube καναλιών από τους fans

Ημ/νία: 2 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το YouTube ξεκίνησε τις δοκιμές χρηματοδότησης των καναλιών από τους fans σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεξικό και ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως εκτός από τις διαφημίσεις και τα έσοδα των καναλιών από τις προβολές τους, οι δημιουργοί βίντεο έχουν πλέον τη δυνατότητα για απόκτηση εσόδων από τους ίδιους τους θαυμαστές τους, ως δείγμα υποστήριξης για να συνεχίσουν να δημιουργούν.

YouTube fan funding

Σε χρήστες στις χώρες οι οποίες αναφέρθηκαν προηγουμένως, εμφανίζεται πλέον ένα νέο εικονίδιο πάνω αριστερά στα βίντεο και μία νέα επιλογή «Support» στην περιγραφή των βίντεο, σε κανάλια τα οποία έχουν ενεργοποιήσει τη χρηματοδότηση. Το εικονίδιο εμφανίζει επίσης την ένδειξη «Support» περνώντας το ποντίκι από πάνω του.

YouTube fan funding

Πατώντας την επιλογή, ένα νέο πλαίσιο εμφανίζεται με επιλογές συγκεκριμένων ποσών χρηματοδότησης, όπως 1 δολαρίου, 5 δολαρίων, καθώς και πλαίσιο για ποσό το οποίο μπορεί να ορίσει ο χρήστης. Μαζί με τη χρηματοδότηση, ο χρήστης μπορεί να αφήσει σχόλιο στο βίντεο/κανάλι, το οποίο θα φέρει ειδικό σήμα που θα υποδεικνύει τη χρηματοδότηση του χρήστη, χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός του ποσού.

YouTube fan funding

Όλες οι χρηματοδοτήσεις γίνονται μέσω της υπηρεσίας Google Wallet, με τους ιδιοκτήτες να μη λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό, αλλά μεγάλο μέρος του. Ανάλογα με τη χώρα υπάρχουν διαφορετικές κρατήσεις. Για παράδειγμα, σε μια χρηματοδότηση στις ΗΠΑ γίνεται κράτηση του σταθερού ποσού των 0.21 δολαρίων, συν του 5% του συνολικού ποσού χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει πως για χρηματοδότηση 10 δολαρίων στις ΗΠΑ, το YouTube κρατά τα 0.71 δολάρια και ο ιδιοκτήτης καναλιού τα 9.29 δολάρια.

Τέλος, οι χρηματοδοτήσεις είναι αυτή τη στιγμή εφικτές μέσω της web έκδοσης του YouTube και της Android εφαρμογής (έκδοση 5.7 και άνω), με το Κοινωνικό Μέσο βίντεο να θέλει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας σε περισσότερες πλατφόρμες και χώρες σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληθώρα νέων λειτουργιών ανακοίνωσε το YouTube στο VidCon!

Πηγές: Android Police, YouTube Help

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑